URGENT

En marxa les obres per crear un nou accés al Camí de Ronda de Blanes

Compartiu aquesta història

Aquest febrer han començat les obres per posar en marxa un nou accés, fins ara inèdit, al Camí de Ronda de Blanes, al seu pas per la Cala de Sant Francesc, popularment coneguda com a Cala Bona.

Es tracta d’una prolongació que serveix de sortida del camí i  que fins ara mai s’havia obert, i connecta per la part sud. Aquest accés està situat al costat de l’entrada posteior del Jardí Botànic Marimurtra, al carrer de l’Ermita, i fins ara s’ha utilitzat per esdeveniments i activitats extraordinpàries.

Fins ara aquest camí estava tallat per una porta que barrava el pas, i que per tant feia impossible arribar a la cala per aquesta via, i exteriorment tampoc s’hi podia accedir degut al mur de pedra que voreja el jardí.

El nou tram estarà format per 100 metres de camí sinuós que, segons l’arquitecte del projecte, volen simular la forma de les onades, amb pujades i baixades. A la part del camí que dóna al mar està previst que s’hi instal·li un mirador obert, amb un banc de fusta.

El cost total d’aquestes obres serà de gairebé 166.400 euros, que aniran a càrrec un 50% de l’Ajuntament de Blanes i l’altra meitat pels ajuts dels Plans de Foment de Turisme de la Generalitat. El termini d’execució de les obres previst és de 5 mesos, i se n’encarregarà l’empresa Aglomerats Girona.

Aquesta no és l’única actuació de millora al Camí de Ronda al seu pas per Blanes, ja que l’Ajuntament ja va actuar en la millora del tram entre la Cala Bona i Lloret, uns treballs que van finalitzar ara fa pocs mesos per part de la mateixa companyia que ara treballarà en el nou camí d’accés, i que van mantenir aquest tram tancat durant més de 10 anys.

Tot i que el consistori preveia que es pogués obrir abans de les passades festes de Nadal, finalment no ha pogut ser així degut a una esllavissada que va produir-se a la part nord del tram i que ha obligat l’Ajuntament a ajornar l’obertura, que preveu que sigui abans de l’estiu.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics