URGENT

Blanes celebra el Dia d’Andalusia amb dos actes sobre l’agermanament amb Ardales

Compartiu aquesta història

El proper 28 de febrer se celebra el Dia d’Andalusia, una efemèride on es commemora la celebració del referèndum sobre el procés autonòmic l’any 1980.

Blanes va avançar-se a aquesta celebració i ja aquest passat cap de setmana va voler commemorar aquesta data amb el vincle que té amb Ardales, una localitat malaguenya amb la qual la ciutat està agermanada des de l’any 1993.

La celebració d’aquest lligam es va dur a terme a través de dos actes principals. Per una banda, divendres es va fer la presentació del llibre “La Palabra es mi camino”, escrit per Salvador Pendon, exalcalde d’Ardales. Es tracta d’una obra de prosa i poesia al voltant del flamenc i la cobla, i on l’autor també aprofita per fer homenatge al cant flamenc i a les veus vinculades a aquest gènere.

L’acte va ser presentat per l’alcalde de Blanes, Mario Ros, juntament amb la presència de l’actual alcaldessa d’Ardales, Maria del Mar González, diverses autoritats i representació de l’Associació Andalusa d’Ardaleños y Amigos de Ardales.

Per altra banda, l’endemà dissabte la celebració d’aquest vincle va continuar al Teatre de Blanes amb l’actuació de la cantant malaguenya Virginia Gámez, que acompanyada pel piano de Javier Tapia i la guitarra d’Andrés Cansino va presentar el seu espectacle titulat Baúl.

Una artista que el mateix exalcalde d’Ardales, Salvador Pendon, que també feia de mestre de cerimònies del concert, va presentar com a “exemple de rigor i professionalitat”, i que sabia conjugar la cobla i el flamenc de manera magistral.

Aquest cap de setmana d’homenatge al vincle entre Blanes i Ardales va completar-se amb altres activitats, com van ser el dinar de germanor entre les autoritats dels dos municipis i també l’esmorzar andalús que es va oferir des de la Casa de Ardales.

 

Foto: Ajuntament de Blanes

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics