Una dotzena de carrosses desfilaran a la Rua de Carnestoltes de diumenge

Moment de la Rua de Carnaval 2016 a PLF
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Aquest any la principal novetat del carnestoltes palafollenc és el dia de celebració. Després d’anys de celebrar-se el dissabte al vespre, la rua local enguany es farà diumenge al migdia, un canvi d’hora motivat per evitar les temperatures més baixes del vespre i facilitar la participació de més infants.

El canvi d’horari va aixecar crítiques sobretot per que es va avisar només amb setmanes de marge.

El que es manté és que la rua de Palafolls es celebra una setmana després del carnaval. Això fa que la rua de Palafolls no coincideixi amb activitats similars de poblacions veïnes, cosa que permet una major afluència de carrosses i comparses a Palafolls.

Enguany s’han apuntat 12 grups, una xifra similar a la d’altres anys. La majoria d’ells són de Palafolls, però també hi ha  carrosses i comparses de poblacions com Tordera, Malgrat o Sant Cebrià.

La rua començarà a les 12 del migdia a l’av Costa Brava i desfilarà pels carrers Ramón Turró, Major, Francesc Macià Mig fins arriba a la zona escolar on acabarà la rua amb una festa amb música en directe i on es donarà un record a les colles participants. A més hi haurà servei de bar amb beguda i entrepans.

10 de les 12 carrosses participants rebran una gratificació econòmica per desfilar diumenge a PLF. Es tracta d’una ajuda de 150€ per colla, sempre i quan segueixin un seguit de requisits marcats a les bases.

La Festa de Carnaval ha tingut avui una avantsala amb la rua escolar dels alumnes de Mas Prats, que van ajornar aquesta activitat divendres passat per l’episodi de fred amb el que vam acabar la setmana.

Aquest matí els alumnes d’aquesta escola han fet una rua just per la zona escolar amb la que han tancat els actes de Carnaval d’aquest any.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics