URGENT

Disparitat d’opinions per la possibilitat de triar llengua vehicular a l’ensenyament

Compartiu aquesta història

El Ministeri d’Educació va anunciar ahir que preveu incloure una casella d’opció lingüística en els impresos de preinscripció escolar per al curs que ve. D’aquesta manera, les famílies podrien triar si matricular els seus fills perquè se’ls escolaritzi utilitzant el català o el castellà com a llengua vehicular.

El govern espanyol assegura ser sensible a aquesta introducció i ara estudia si l’aplicació del 155 li permet fer aquest canvi.

Aquesta opció ha posat en alerta a la majoria de partits catalans i també als sindicats majoritaris de l’ensenyament, que veuen aquest anunci com la fi de la immersió lingüística en català com a eina educativa i de cohesió, ja que caldria separar els alumnes entre els qui trien castellà dels qui trien català.

També algunes associacions de pares i mares han qüestionat aquesta opció que sí defensa el Sindicat AMES, Acció per a la Millora de l’Ensenyament Secundari, un col·lectiu que ha enviat una carta al Ministre d’Educació Íñigo Méndez de Vigo per tal d’impulsar aquesta casella.

Entre els pares i males dels alumnes de les escoles de Palafolls hi ha disparitat d’opinions entorn a aquesta possible inclusió de la casella per triar el castellà com a llengua vehicular.

Alguns defensen que seria una bona opció, al·legant que equipararia el nivell de les llengües que aprenen els alumnes, mentre que d’altres no ho veuen amb bons ulls i consideren que l’actual sistema ja és correcte.

El govern espanyol ja ha confirmat que està estudiant incloure aquesta opció de cara a la pròxima preincripció escolar a Catalunya, prevista pel mes de març.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics