URGENT

El Síndic de Greuges atén 29 queixes i consultes de Palafolls durant l’any passat

Compartiu aquesta història

Aquesta setmana s’ha fet públic l’informe del Síndic de Greuges corresponent a l’any passat i en el que es passa balanç de les diferents actuacions fetes per aquesta institució encapçalada pel Síndic de Greuges.

En tot l’any passat va rebre unes 19.500 queixes i consultes, de les quals 1350 provenien del Maresme.

Atenent a les dades de l’informe, el Síndic ha rebut 14 queixes i 15 consultes des de Palafolls ja sigui sobre administracions locals, com també per actuacions a fer amb d’altres administracions com la Generalitat o l’Estat.

De fet l’any passat L’Oficina del Síndic es va desplaçar al nostre municipi a mitjans de juny per donar una atenció més personalitzada i atendre directament les necessitats dels palafollencs. Aquell matí a Palafolls van atendre 4 queixes i 2 consultes.

El nombre de queixes i consultes al nostre municipi va fluctuant cada any. Fa 5 anys es van tramitar 15 actuacions i en fa 8 la xifra es va enfilar fins les 35.

Les principals actuacions iniciades pel Síndic a la nostra comarca són per problemes amb  els ajuntaments i entorn als tributs municipals, però també sobre polítiques territorials, medi ambient i urbanisme.

Les queixes sobre polítiques socials; educació o serveis socials també són una part important del gruix d’actuacions del  Síndic, així com temes de consum seguretat ciutadana o aspectes relatius a la llengua.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics