URGENT

Calella estrena el seu primer punt de càrrega per a vehicles elèctrics

Compartiu aquesta història

Calella ha fet un pas per adaptar-se a la mobilitat sostenible. Concretament, ho ha fet amb la instal·lació d’un punt de càrrega per a vehicles elèctrics, el primer amb què compta el municipi.

El punt, situat al carrer Sant Joan, permet la connexió de dos automòbils, que podran fer ús de la recàrrega gratuïtament, només pagant per l’estacionament de zona blava.

El punt permet carregar el vehicle fins a un màxim de dues hores, el que suposa un terç de la càrrega completa de la bateria. De fet, se’n beneficiaran de moment només vehicles de fora de Calella, ja que no n’hi ha cap al municipi que estigui donat d’alta.

Els únics vehicles elèctrics que hi ha al municipi són els del servei municipal de Neteja i la Brigada Municipal, mentre que els del cos de la Policia local podrien ser de tipus híbrid properament, tal i com ha explicat a Ràdio Calella el tinent d’Alcaldia de Seguretat i Serveis de Ciutat, Albert Torrent.

Torrent ha explicat que l’espai que ocupen les bateries dels vehicles fan difícil que es pugui utilitzar en l’àmbit policial,  ja que els cotxes dels agents necessiten espai per altres elements necessaris per les seves funcions, com els cons, llums d’emergències, entre d’altres.

En aquest mateix àmbit de la mobilitat sostenible, el tinent d’alcaldia ha explicat que el servei de transport del Carrilet es farà amb un vehicle de motor de gas liquat de petroli, que contamina la meitat que un de convencional. Torrent espera que aquest nou vehicle es pugui posar en funcionament pels volts de la Festa Major de la Minerva.

 

Foto: Ràdio Calella

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics