URGENT

Tordera celebra la seva rua de Carnaval amb novetats al recorregut

Compartiu aquesta història

Aquestes dates, el Carnestoltes és sens dubte l’activitat que més fa moure els municipis d’arreu del territori.

Al nostre municipi, la gran Rua de Carnestoltes es farà diumenge vinent, dia 18 amb 12 carrosses i comparses participants, però una de les poblacions veïnes on sí que ho celebren aquest cap de setmana és Tordera.

En el cas d’aquest municipi, el carnaval es divideix en dues rues. Una que se aquest dissabte a la tarda al centre del municipi i l’altra es farà diumenge, en aquest cas al migdia, al barri de Sant Pere.

Enguany, l’organització de la rua torderenca presenta diverses novetats. Una d’elles és el canvi introduït en el recorregut de la rua. La cercavila, que sempre s’acabava a la plaça de l’Església, finalitzarà aquest any a la Pista de l’Amistat, sota cobert, amb un final de festa que tindrà com a protagonista al grup de versions de l’Orquestra Maribel.

Ho explica, en declaracions a aquesta emissora, la regidora de Cultura a l’Ajuntament de Tordera, Sílvia Català.

Serà al final d’aquesta rua quan començarà el concert, i on també s’oferirà la tradicional xocolata desfeta que prepara la Comissió de Festes de Tordera, i també es farà l’esperada entrega de premis.

La regidoria de Festes destina un miler d’euros entre premis i ajudes en aaquest carnaval. Uns premis que compten amb diverses categories, com són inidividual i parelles, petits grups de 3 a 9 persones, petites comparses de 10 a 30 persones o bé les comparses formades per grups de més de 30 persones.

També estan previstos premis per la millor carrossa, premi a la gresca i un concurs de disfresses en el lloc de treball, una categoria que el jurat valora al llarg del matí d’aquest dissabte pels establiments que prèviament s’hi ha inscrit.

En el cas de la rua de Sant Pere, l’Associació de Veïns del barri organitza per diumenge al matí una rua pels carrers de la zona a partir de dos quarts de 12 del migdia.

Per a participar-hi, cal apuntar-se a partir d’una hora abans, a dos quarts d’11, a la pista coberta, des d’on començarà la rua.

 

Foto de portada: Ràdio Tordera

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics