radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

No t'ho perdis
Jordi Pratsevalls
Dissabte, 12:00-12:05
Inici » El Carnaval de la Costa Brava Sud espera enguany a 4.500 participants

El Carnaval de la Costa Brava Sud espera enguany a 4.500 participants

Comarcal Cultura

2 minuts

COMPARTEIX-HO
, / 605 0

Avui s’ha presentat una nova edició del Carnaval de la Costa Brava Sud, un esdeveniment que des de fa 6 anys reuneix a les rues dels municipis de Blanes, Lloret i Tossa.

En total, la participació a les 3 rues, que es fan en dies diferents, puja fins a les 4.500 persones, repartides en les diverses carrosses i comparses que desfilaran.

En el cas de Blanes, s’espera la participació de 15 colles, entre carrosses i comparses, que sumaran 1.500 persones en una rua prevista per la tarda del diumenge 11 de febrer. En el cas de Lloret, la rua se celebrarà un dia abans, el dissabte 10, i Tossa serà l’últim municipi per on desfilaran els participants d’aquest Carnaval conjunt, i celebrarà la rua el dissabte 24.

El tècnic de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Blanes, Pere Box, explica que la intenció de la proposta és poder ajuntar les rues per poder tenir més presència en el panorama de les celebracions del Carnaval, així com per poder oferir una proposta més diversificada al públic.

A banda de la Gran Rua prevista per la tarda del diumenge, a Blanes les activitats començaran el dia abans amb el Carnaval obert a tota la família, que se celebra per segona vegada a la Ciutat Esportiva.

S’hi durà a terme una Festa infantil i juvenil, amb espectacles musicals, i també una nova edició del Concurs Infantil de Disfresses. De cara a la nit, la festa continuarà amb la Nit Jove del Carnaval, amb l’actuació de diversos grups musicals.

L’endemà diumenge es durà a terme la Gran Rua de Carnaval, que començarà a les 5 de la tarda des de la part alta de la Rambla de Joaquim Ruyra, un emplaçament que torna a repetir com a punt d’inici. A partir d’aquí, la rua seguirà per la plaça Solidaritat, la part baixa de la Rambla, la Plaça Catalunya i finalment al Passeig de la Marina.

En el cas de les propostes familiars de dissabte, el tècnic creu que és una bona opció el fet que s’organitzi dins d’un recinte. De fet, Box explica que esperen una bona rebuda per les activitats, tant les del dissabte com les del diumenge.

El Carnaval de la Costa Brava Sud, que enguany arriba a la 7a edició, és una iniciativa que va néixer l’any 2012 amb l’objectiu de promocionar de manera conjunta els Carnavals dels tres municipis de Blanes, Lloret i Tossa a través de la coordinació de les tres rues i combinant els horaris per tal que tots els veïns dels municipis hi poguessin participar sense que se solapessin els horaris.

 

Foto: Ajuntament de Blanes