radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Tardes.7Dilluns, 18:00 -19:30

i després

Informatiu VespreDilluns, 19:30-20:00
Malgrat també reciclarà l’oli usat
, / 708 0 0

Malgrat també reciclarà l’oli usat

COMPARTEIX-HO
Inici » Malgrat també reciclarà l’oli usat

Aquesta setmana el consistori instal·larà fins a 9 contenidors a diferents punts del poble per tal de fer la recollida de l’oli de cuina usat.

D’aquesta manera, a l’igual que es recull selectivament el paper, el vidre i els envasos, també es podrà recollir separadament l’oli usat a casa que fins ara s’havia de portar a la deixalleria.

Aquests nous contenidors es col·locaran a diferents punts del municipi, entre d’altres a pàrquing del Mercat Municipal, al pàrquing del CAP a la plaça de les Mines de Can Palomeres, a la plaça del Camp de la Figuera o a la plaça d’Incisa in Val d’Arno, prop del pàrquing de l’estació.

Els malgratencs hauran de dipositar l’oli usat en una ampolla de plàstic i la Fundació Aspronis en farà la gestió. De fet fa temps que aquesta fundació té un projecte de reciclatge amb una nau a tocar de la benzinera de Palafolls.

La Fundació Aspronis ja fa temps que treballa el reciclatge d’oli usat amb escoles i instituts de Blanes, Lloret i Tordera, a través del projecte Olisses. La iniciativa de Malgrat de Mar és similar, però no se centra en l’actuació dels centres educatius.

Ho explica Jordi Saavedra, gerent de la Fundació Asrponis.

Saavedra ha remarcat que la metodologia del projecte és diferent a la posada en pràctica en el cas de la iniciativa d’Olisses, així com tampoc és la mateixa la visualització del projecte respecte el que s’aconsegueix amb la vinculació de les escoles.

Tot i així, el gerent d’Aspronis reconeix que el fet que sigui una campanya al carrer permetrà que es pugui donar visibilitat al paper dels membres de la Fundació.

Apronis preveu que tot aquest oli usat es converteixi en combustible biodièsel.

Ara Malgrat iniciarà una campanya informativa amb dues informadores ambientals que durant tres dijous consecutius,  repartiran embuts adaptables per facilitar la recollida de l’oli dins d’una ampolla de plàstic tapada.

També s’habilitarà una carpa informativa  cada dijous al matí per repartir aquests embuts gratuïtament.

Justament PLF també incorporarà aquesta recollida un cop entri en vigor el nou contracte de recollida de brossa, que està acabant de redactar el consistori per tal de posar-lo a licitació en les properes setmanes.