radiopalafolls.cat


play

Ara fem

El despertar de Palafolls
Maria Fenoll
Diumenge, 10:00 -12:00

i després

No t'ho perdis
Jordi Pratsevalls
Diumenge, 12:00-12:05
Inici » El malgratenc David Verdaguer, premi al Millor Actor Masculí als Premis Gaudí

El malgratenc David Verdaguer, premi al Millor Actor Masculí als Premis Gaudí

Comarcal Cultura

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 1007 0

La nit d’ahir diumenge va tenyir-se de cinema amb la 10a edició dels Premis Gaudí del Cinema Català.

Entre els protagonistes, un dels més destacats va ser l’actor malgratenc David Verdaguer, que ho va ser per doble via. Per una banda, Verdaguer va ser l’encarregat de fer de mestre de cerimònies d’aquesta edició de la gala, marcada per la situació política del país, la incertesa del futur de l’actual panorama de la indústria audiovisual i el paper de les dones en aquest àmbit, on també pateixen desigualtat.

Per l’altra, l’actor malgratenc va ser premiat amb un dels premis de més consideració, com és el de Millor Protagonista Masculí pel seu paper a la comèdia “Tierra Firme”. De fet, no és la primera vegada que el popular actor aconesegueix aquest guardó. Ja va fer-ho a l’edició del 2015, quan va ser premiat pel seu paper a la pel·lícula “10.000 Km”.

Verdaguer també estava nominat al Premi a Millor Actor Secundari per la seva actuació a la que va ser la gran guanyadora de la nit, la pel·lícula “Estiu 1993”, de la directora Carla Simón. En aquest cas, però, David Verdaguer no va ser premiat, i el guardó se’l va endur Oriol Pla pel seu paper a “Incerta Glòria”, l’altra gran protagonista de la gala d’ahir.

David Verdaguer, nascut a Malgrat fa 34 anys, va ser una figura molt vinculada al teatre amateur de l’Alt Maresme, i va fer el salt a la televisió amb l’actuació en diverses sèries i programes de TV3. Posteriorment, Verdaguer va fer el salt a la gran pantalla, i fa dos anys va ser premiat amb un Goya com a Millor Actor Revelació pel seu paper al film “10.000 Km”.

 

Foto: David Verdaguer recollint el Gaudí – EFE / Marta Perez