URGENT

Un centenar de pacients passen per la nova Unitat de Curta Estada d’Urgències de l’Hospital de Blanes

Compartiu aquesta història

A finals del mes de novembre es va posar en marxa a l’hospital blanenc la Unitat de Curta Estada d’Urgències com a alternativa a l’hospitalització convencional. Aquesta unitat vol evitar la saturació d’Urgències i  facilitar la reincorporació més ràpida del pacient a l’ambient familiar i social.

Es tracta d’una unitat mèdica entremig d’urgències i de l’hospitalització a planta en la que s’atenen a pacients que necessiten una mínima estada d’hospitalització sota un control mèdic d’urgències. Fins ara aquests pacients estaven situats als box d’urgències o d’observació. Ho explica la Cap del servei d’urgències i emergències de l’Hospital de Blanes, la doctora Cristina Netto.

En aquests primers dos mesos i mig, han ingressat 114 pacients amb una estada mitjana de 2,3 dies i una ocupació del 76% en un servei.

La unitat de Blanes, que consta de 7 llits, compta amb un metge d’Urgències en el torn de matí que avalua els pacients cada dia de la setmana. Això permet donar altres també els caps de setmana i segons la seva evolució clínica.

En aquesta unitat acostumen a ingressar  malalts amb complicacions respiratòries, amb problemes cardíacs o amb infeccions urinàries. Problemàtiques que requereixen d’una curta hospitalització i observació mèdica.

Segons la doctora Netto aquesta unitat permet un millor benestar del pacient en el seu pas per l’Hospital i alhora a descongestionar l’espai assistencial d’urgències.

Les recomanacions són que es tracti de pacients amb un procés agut diagnosticat i estable, amb una estada previsible inferior a les 72 hores.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics