radiopalafolls.cat


play

Ara fem

El despertar de Palafolls
Maria Fenoll
Diumenge, 10:00 -12:00

i després

No t'ho perdis
Jordi Pratsevalls
Diumenge, 12:00-12:05
Inici » Un centenar de pacients passen per la nova Unitat de Curta Estada d’Urgències de l’Hospital de Blanes

Un centenar de pacients passen per la nova Unitat de Curta Estada d’Urgències de l’Hospital de Blanes

Comarcal Salut

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 684 0

A finals del mes de novembre es va posar en marxa a l’hospital blanenc la Unitat de Curta Estada d’Urgències com a alternativa a l’hospitalització convencional. Aquesta unitat vol evitar la saturació d’Urgències i  facilitar la reincorporació més ràpida del pacient a l’ambient familiar i social.

Es tracta d’una unitat mèdica entremig d’urgències i de l’hospitalització a planta en la que s’atenen a pacients que necessiten una mínima estada d’hospitalització sota un control mèdic d’urgències. Fins ara aquests pacients estaven situats als box d’urgències o d’observació. Ho explica la Cap del servei d’urgències i emergències de l’Hospital de Blanes, la doctora Cristina Netto.

En aquests primers dos mesos i mig, han ingressat 114 pacients amb una estada mitjana de 2,3 dies i una ocupació del 76% en un servei.

La unitat de Blanes, que consta de 7 llits, compta amb un metge d’Urgències en el torn de matí que avalua els pacients cada dia de la setmana. Això permet donar altres també els caps de setmana i segons la seva evolució clínica.

En aquesta unitat acostumen a ingressar  malalts amb complicacions respiratòries, amb problemes cardíacs o amb infeccions urinàries. Problemàtiques que requereixen d’una curta hospitalització i observació mèdica.

Segons la doctora Netto aquesta unitat permet un millor benestar del pacient en el seu pas per l’Hospital i alhora a descongestionar l’espai assistencial d’urgències.

Les recomanacions són que es tracti de pacients amb un procés agut diagnosticat i estable, amb una estada previsible inferior a les 72 hores.