URGENT

Mercader creu que pactar amb Junts x Malgrat va ser un error, un any després de la moció de censura

Compartiu aquesta història

L’1 de febrer de l’any passat es consumava la moció de censura que desbancava el PSC de l’alcaldia de Malgrat de Mar, després de dècades governant en aquest municipi veí.

Un any després d’aquesta moció, l’aleshores alcalde del municipi, Joan Mercader, ha valorat a aquesta emissora quina és la situació actual dins del consistori malgratenc i des de quina perspectiva analitza el panorama que va deixar aquella moció.

Mercader, preguntat per quins podrien ser els errors que van conduir a la moció de censura, ha dit que la principal equivocació que el va portar a ser apartat de l’alcaldia va ser “pactar amb Junts x Malgrat”. Assegura que no hi havia d’haver confiat, tot i que, segons l’exalcalde, era el que demanava la ciutadania.

L’exalcalde ha dit que en aquell moment creien que hi havia estabilitat a l’hora de governar, i ha destacat que no s’ho esperaven, ja que sempre arribaven a acords. Mercader ha posat com a exemple els pressupostos aprovats pocs dies abans de la moció amb els vots favorables de l’equip de govern.

En aquest sentit, l’exalcalde socialista, ara a regidor a l’oposició, ha desmentit que hi hagués mala maror entre el seu partit i Junts x Malgrat, i ha dit que això eren “excuses” per tal apartar-los de l’alcaldia.

Mercader ha dit que la principal motivació per fer-los fora de l’alcaldia va ser el fet que el PSC portés governant a Malgrat des del retorn de la democràcia, i ha afirmat que, a dia d’avui, no hi ha una alternativa de govern al consistori malgratenc.

La moció de censura va arribar un any i mig després de les eleccions del 2015, d’on en va sortir un govern format per la força més votada, el PSC, que tenia 6 regidors, al costat de la segona força, Junts x Malgrat, que en tenia 3. A l’oposició, per altra banda, hi havia 4 partits.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics