URGENT

La sequera fa batre rècords de funcionament de la dessalinitzadora de Blanes

Compartiu aquesta història

A finals del mes de novembre, la dessalinitzadora de Blanes ja va començar a funcionar per sobre del 60% de la seva capacitat, i al cap de pocs dies ja va fer-ho superant el 75%.

Segons l’ACA, això marca un rècord en les xifres del seu funcionament des del 2002, moment en què va ser posada en marxa.

Els motius d’aquest augment de la seva capacitat s’han de buscar en la intensa sequera que viu actualment el territori, i que obliga a la planta a incrementar la seva activitat per compensar la manca d’aigua dels embassaments.

Tot i que en un inici, la instal·lació estava pensada per tractar 10 hectòmetres cúbics, la sequera viscuda ara fa 10 anys va fer canviar de plans l’ACA, que finalment va decidir ampliar el potencial de la instal·lació. Així, el 2011 la dessalinitzadora ja havia duplicat la seva capacitat.

Segons fonts de l’ACA, l’augment de l’activitat de les dessalinitzadores és una de les múltpiles mesures que es poden aplicar davant de les situacions de sequera com l’actual.

De fet, l’ACA i l’Àrea Metropolitana de Barcelona han signat avui un acord per potenciar l’ús de la depuradora del Llobregat. Serà la primera vegada des de la sequera del 2008 que s’aporta aigua reutilitzada al riu.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics