URGENT

St Genís renovarà el seu vot de poble amb un cap de setmana de festa

Compartiu aquesta història

Un any més el poble de St. Genís celebrarà aquest proper cap de setmana les Festes de St. Sebastià, el sant  al qui els habitants de St. Genís van demanar protecció a mitjans del s.XVII davant la devastadora Pesta bubònica. Per tal que allunyés els perills es van comprometre a renovar el vot de poble cada any amb una missa solemne.

Des de llavors cada any els habitants de St. Genís renoven la devoció i el compromís amb els sants protectors, però amb els anys aquesta renovació de vot s’ha anat convertint amb la festa petita de St. Genís amb un programa d’activitats lúdiques i festives més enllà de l’activitat religiosa, que és la base de la festivitat.

Així el programa de festes de St. Sebastià inclou per dissabte  un espectacle infantil amb el “Professor ecològic”, on gràcies a activitats de circ i de medi natural, s’aconsegueix conscienciar als més petits també al respecte a l’entorn. Una activitat que acabarà amb una xocolatada per a tothom.

La principal novetat d’enguany és un sopar de germanor  amb pa amb tomàquet. Rut Ninou, membre de la junta de Veïns de St. Genís, explica que s’ha volgut recuperar l’esperit  de germanor de poble també a l’hora de fer els sopar, que es planteja de forma col·laborativa.

Un sopar que ja té tancades les inscripcions, ja que a banda del propi sopar, a partir de quarts de 10, arribarà l’actuació de Toni Carlo, solista habitual dels Montgrins que actuarà per amenitzar la nit.

L’endemà diumenge arribarà el torn de l’acte litúrgic amb la missa solemne de renovació de vot i amb la presència a l’església de St Genís de la Coral Palatiolo. Acabada la missa, la Cobla Palafolls oferirà una ballada de sardanes.

Els actes de St Sebastià acabaran la tarda de diumenge, a les 19h, amb la tradicional cantada d’havaneres. Enguany serà amb el grup Cabotatge que recentment ha col·laborat amb l’escola Les Ferreries per acostar l’havanera als joves estudiants de Palafolls.  La cantada d’havaneres acabarà amb un rom cremat  per a tothom.

Els actes són organitzats per l’Ajuntament de Palafolls i l’Associació de veïns de St. Genís.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics