radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dilluns, 09:00-13:00
Inici » El professorat de l’institut rep una xerrada sobre identitats de gènere i diversitat sexual

El professorat de l’institut rep una xerrada sobre identitats de gènere i diversitat sexual

Societat

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 588 0

Aquest dimarts a la tarda van ser els professors del centre de secundària de Palafolls els que es van asseure a les taules d’una de les aules de l’Institut per escoltar una classe. En aquest cas, la classe la feien els agents de la Policia Local de Palafolls, que ahir van oferir una xerrada a una 40a de  docents d’aquest centre de secundària sobre la identitat de gènere i les diverses orientacions sexuals, i com aquesta realitat pot comportar sovint situacions d’assetjament escolar, més conegut com a “bullying”, entre els alumnes dels centres educatius.

La intenció de la xerrada era donar eines i buscar sinèrgies en la gestió de diversitat sexual en els centres educatius de secundària, quan els joves es comencen a conèixer a si mateixos i descobrir la seva identitat sexual.

Ho explica Jaume Ulldemolins, agent de la Policia local de Palafolls.

Ulldemolins ha valorat molt positivament la receptivitat i interès del professorat de l’institut envers la xerrada.

De fet, evitar possibles situacions de bullying o d’assetjament escolar és clau per la dinàmica positiva de la comunitat educativa, per la qual cosa el que busquen aquestes trobades, entre d’altres, és saber detectar i gestionar aquestes situacions a les aules.

Un cop tractat el tema amb els docents, seran els mateixos professors els qui traçaran com es treballa la transsexualitat amb els alumnes per evitar l’exclusió o l’assetjament. En aquest sentit, la directora de l’institut de la Font del Ferro, Rosa Martínez, considera molt positiu aquest treball amb els  estudiants de secundària.

De fet, aquest tipus de xerrada, amb estreta col·laboració entre docents i Policia Local, es repetirà en breu amb trobades entre els agents del cos policial i, en aquest cas, amb els mestres de les dues escoles de la nostra localitat.