URGENT

El Consell Comarcal no farà l’auditoria econòmica sobre Sorea

Compartiu aquesta història

Aviat farà un any que l’Ajuntament de Palafolls va demanar al Consell Comarcal que l’ajudés a fer una auditoria econòmica per tal d’analitzar la gestió de la subministradora d’aigua potable del nostre municipi.

Aquest estudi ha d’analitzar les despeses, l’eficàcia i l’eficiència del subministrament d’aigua a Palafolls i veure  l’evolució del preu, les liquidacions realitzades i les pendents, entre d’altres factors de relació amb aquesta empresa, que porta la gestió de l’aigua al nostre poble des de fa més de 25 anys.

Després de mesos d’espera el Consell Comarcal, però, ha contestat a l’Ajuntament que el seu volum de feina no li permet fer front a aquesta auditoria, advertint al consistori que s’hauria d’esperar o bé buscar alguna empresa externa que faci aquest estudi econòmic.

De fet la pròpia administració comarcal va recomanar tot un n seguit d’empreses especialitzades en fer aquests estudis, i ara el consistori els demanarà pressupost per poder encarregar-los les tasques. Ho explica el regidor d’obres i serveis, Martí Victòria.

Aquesta auditoria és el primer pas que l’Ajuntament vol fer per revisar la situació del servei d’aigua potable al nostre municipi. El següent serà una auditoria tècnica per saber l’estat global de la xarxa de subministrament. En els últims mesos hi ha hagut moltes incidències relacionades amb rebentades i talls d’aigua. La pròpia companyia explica que  entorn al 30% de la xarxa és encara de fibrociment, un element obsolet que caldria anar canviant per materials més nous.

L’Ajuntament, però, demanarà una auditoria externa per comparar les dades amb les de Sorea i poder analitzar els punts més dèbils de la xarxa i els que necessiten una actuació prioritària. Amb els dos estudis es podrà negociar millor amb la companyia, com reconeix el propi regidor.

Victòria també explica que amb les dades a la mà es negocirà amb l’empresa la priorització de les actuacions per renovar la xarxa de distribució d’aigües a Palafolls. Unes obres que haurien d’anar a càrrec de Sorea.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics