URGENT

Suspès el judici dels aldarulls de l’estiu del 2011 a Lloret

Compartiu aquesta història

Només s’han presentat 2 dels 20 encausats pels dels disturbis que van viure els carrers de Lloret de Mar l’agost del 2011. Avui s’havia de fer el judici a Girona pels 20 acusats. La fiscalia els demana penes de fins a sis anys de presó per diferents delictes, entre els quals hi ha atemptat contra l’autoritat, desordres públics, danys i robatoris amb força. L’acusació particular -exercida per l’Associació d’empreses d’oci nocturn, la  Fecasarm – també demana penes de privació de llibertat que oscil·len entre els 2 i els 6 anys per a cadascun d’ells. Catalunya».

Els incidents van començar després  de que es produís el desallotjament forçat -per problemes elèctrics i d’aire condicionat-  d’una de les principals discoteques de la ciutat. Va ser llavors. Llavors acusats van aprofitar per infiltrar-se entre la multitud i van començar a llençar objectes contra els agents de la policia  i els seus vehicles, causant lesions a diversos agents, danys en el mobiliari urbà i vehicles aparcats. Van aprofitar el moment de confusió per fer robatoris en màquines expenedores del centre de la ciutat.

En aquell moment es va decretar presó per a cinc dels vint detinguts amb una fiança de 1.500 a 3.000 euros per a poder sortir. Els altres quinze van quedar en llibertat, vuit amb càrrecs.

El grup cridat a la banqueta avui a Girona està compost per tretze joves francesos, tres d’alemanys, dos holandesos, un d’eslovè i un altre de suís. Les seves edats estan compreses entre els 20 i els 30 anys.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics