radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Informatiu VespreDivendres, 19:30 -20:00

i després

Parlem en SèrieDivendres, 20:03-20:30
Inici » L’esbart Joaquim Ruyra de Blanes presenta dissabte el seu nou espectacle “Tornar a casa”

L’esbart Joaquim Ruyra de Blanes presenta dissabte el seu nou espectacle “Tornar a casa”

Comarcal Cultura

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 592 0

L’esbart dansaire Joaquim Ruyra de Blanes estrena demà dissabte una nova proposta d’espectacle a l’Església de Santa Maria de Blanes.

Es titula “Tornar a casa”, i el títol és una referència clara a les seves arrels, quan l’esbart actuava a la plaça de l’Església, relacionat amb la celebració del seu 55è aniversari, una efemèride que té lloc aquest 2018.

En declaracions a aquesta emissora, Marc Coll, un dels membres de l’Esbart Joaquim Ruyra, explica que la intenció de l’espectacle és, per una banda, remarcar el vincle amb el context religiós que té l’esbart i, a la vegada, retornar als orígens d’aquesta tradició.

Coll ha explicat també que la intenció de l’esbart és veure quina rebuda té l’espectacle abans de marcar-se objectius de cara a aquest proper any, tot i que creuen que la resposta serà positiva. Si tot va bé, una des novetats que es plantegen incloure és, per exemple, la música en directe als seus espectacles.

L’espectacle “Tornar a casa”, que se celebra demà dissabte a dos quarts de 10 de la nit, consta d’11 peces, entre les que destaquen “Les Majorales d’Horta de Sant Joan”, el “Ball dels Valencians”, el de Gobrèn o el del Mortitxol, entre d’altres.

El que l’Esbart Joaquim Ruyra de Blanes prepara per demà és una proposta singular, especialment tenint en compte l’espai on es desenvolupa.

A l’Església de Santa Maria s’hi prepara un entarimat especial per aquesta actuació de l’Esbart, i és de fet la primera vegada que s’hi celebra un esdeveniment d’aquestes característiques.

 

Foto: Ajuntament de Blanes.