L’Ajuntament fa públic un calendari d’horaris comercials com a eina consultiva

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El consistori ha publicat al seu web un calendari d’aquets 2018 on es poden consultar els horaris comercials d’obertura i tancament dels establiments, els dies festius i els períodes concrets de rebaixes, entre d’altres.

Segons l’Ajuntament, aquesta eina respon a una necessitat del sector comercial del municipi, que demanava poder disposar d’una eina àgil per poder adaptar els horaris de les seves botigues i establiments a la normativa vigent.

La llei catalana d’horaris comercials estableix que els comerços poden obrir un màxim de 12 hores cada dia, en una franja compresa entre les 7 del matí i les 10 de la nit. A la vegada, obliga també a tancar els diumenges i festius i avançar l’horari de tancament a les 8 del vespre en dates nadalenques com els dies 24 i 31 de desembre.

A partir d’aquestes limitacions, els comerciants són lliures de poder establir el seu propi horari d’obertura.

La normativa, però, també s’estableix que els comerços poden obrir un màxim de 8 diumenges o dies festius a l’any, d’acord amb el calendari que fixa la Generalitat de Catalunya, a més dels dos dies festius que estableix cada ajuntament al seu municipi.

Per aquest 2018, els dies festius on es permet als comerços obrir al públic són el 7 de gener, l’1 de juliol, el 12 d’octubre, l’1 de novembre i diversos dies de desembre, com són el 6, el 8, el 16 i el 23 d’aquest últim mes de l’any.

A Palafolls, els dos festius fixats enguany són el 25 d’agost i el 8 de setembre.

El calendari que ha publicat l’Ajuntament palafollenc també fa constar els períodes recomanats de rebaixes, que van des d’aquest passat diumenge 7 de gener fins el 6 de març i també a l’estiu, de l’1 de juliol fins al 31 d’agost.

Tota la informació sobre aquests horaris, amb el calendari corresponent, així com la normativa relativa als comerços, es pot consultar al web municipal: www.palafolls.cat.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics