radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dijous, 09:00-13:00
Inici » L’Ajuntament fa públic un calendari d’horaris comercials com a eina consultiva

L’Ajuntament fa públic un calendari d’horaris comercials com a eina consultiva

Societat

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 725 0

El consistori ha publicat al seu web un calendari d’aquets 2018 on es poden consultar els horaris comercials d’obertura i tancament dels establiments, els dies festius i els períodes concrets de rebaixes, entre d’altres.

Segons l’Ajuntament, aquesta eina respon a una necessitat del sector comercial del municipi, que demanava poder disposar d’una eina àgil per poder adaptar els horaris de les seves botigues i establiments a la normativa vigent.

La llei catalana d’horaris comercials estableix que els comerços poden obrir un màxim de 12 hores cada dia, en una franja compresa entre les 7 del matí i les 10 de la nit. A la vegada, obliga també a tancar els diumenges i festius i avançar l’horari de tancament a les 8 del vespre en dates nadalenques com els dies 24 i 31 de desembre.

A partir d’aquestes limitacions, els comerciants són lliures de poder establir el seu propi horari d’obertura.

La normativa, però, també s’estableix que els comerços poden obrir un màxim de 8 diumenges o dies festius a l’any, d’acord amb el calendari que fixa la Generalitat de Catalunya, a més dels dos dies festius que estableix cada ajuntament al seu municipi.

Per aquest 2018, els dies festius on es permet als comerços obrir al públic són el 7 de gener, l’1 de juliol, el 12 d’octubre, l’1 de novembre i diversos dies de desembre, com són el 6, el 8, el 16 i el 23 d’aquest últim mes de l’any.

A Palafolls, els dos festius fixats enguany són el 25 d’agost i el 8 de setembre.

El calendari que ha publicat l’Ajuntament palafollenc també fa constar els períodes recomanats de rebaixes, que van des d’aquest passat diumenge 7 de gener fins el 6 de març i també a l’estiu, de l’1 de juliol fins al 31 d’agost.

Tota la informació sobre aquests horaris, amb el calendari corresponent, així com la normativa relativa als comerços, es pot consultar al web municipal: www.palafolls.cat.