radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

El despertar de Palafolls
Maria Fenoll
Diumenge, 10:00-12:00
Inici » Les entitats malgratenques trien els seus representants pels pressupostos participatius

Les entitats malgratenques trien els seus representants pels pressupostos participatius

Comarcal Economia

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 673 0

L’Ajuntament de Malgrat de Mar, a través de la Regidoria de Participació Ciutadana, continua aquests dies amb el procés dels pressupostos participatius del municipi.

Ho fa amb la tria dels representants de les entitats malgratenques que han de formar part del Grup Motor per tirar endavant el projecte participatiu dels pressupostos, en la que és la primera fase d’aquest procés, i que per primera vegada es posa en marxa al consistori de Malgrat.

En aquesta primera part del procés, l’Ajuntament ha contactat amb les entitats del municipi perquè facin arribar les seves propostes de representants per formar part d’aquest Grup Motor. En declaracions a aquesta emissora, el regidor de Participació Ciutadana a l’Ajuntament de Malgrat, Ramir Roger, ha explicat que el grup compta amb dues vessants. Per una banda, la de les entitats i associacions, i per l’altra la dels ciutadans anònims.

El termini per presentar les propostes de candidats al grup motor finalitza el dia 22 de gener. A partir d’aquí, es farà un plenari amb les entitats on es votarà per decidir les 15 persones que han de formar part del Grup Motor en representació de les entitats i associacions de Malgrat.

El repartiment s’estableix en 6 representants d’entitats veïnals i acció ciutadana, 3 més provinents d’associacions socials, cooperació i solidaritat i també de salut, 2 membres d’entitats esportives, 2 d’entitats culturals, joventut i lleure i 2 restants de les associacions educatives, com poden ser les AMPA.

Roger ha explicat que, un cop superada aquesta fase, el següent punt comptarà ja amb la participació veïnal, a través de la presentació de les propostes dels projectes als quals es vol destinar una part del pressupost.

Les propostes presentades estaran limitades per criteris diversos. Per exemple, no poden superar els 50.000 euros cadascuna, han de tenir un interès de caràcter general i han de poder ser dutes a terme, en cas de ser triades, dins del període d’un any, i que per tant no afectin als posteriors exercicis del consistori.