URGENT

PLF avalua a Nicaragua els seus projectes de cooperació amb San Isidro

Compartiu aquesta història

Aquesta setmana ha marxat a San Isidro, Nicaragua, una delegació de polítics i tècnics de l’Ajuntament de Palafolls, encapçalada per l’alcalde, acompanyada per tècnics de la Diputació de Barcelona amb la intenció d’avaluar el funcionament dels diferents projectes  de cooperació i desenvolupament que han posat en marxa les dues administracions en els últims anys.

Aquest viatge és la part final d’un llarg procés de l’avaluació encomanada per la Diputació de Barcelona, per conèixer l’impacte general de les polítiques d’agermanament que ha portat a terme el nostre municipi amb el poble centreamericà.

Aquesta avaluació la porta a terme una empresa externa, Kalida De A, una consultora especialitzada en analitzar projectes de cooperació internacional i amb seu a Bilbao.

En declaracions a aquesta emissora, la responsable d’avaluació de Kalida De A, Mónica Mena, ha explicat que el que es demana a l’empresa és analitzar com els projectes de cooperació serveixen per consolidar l’agermanament entre el nostre municipi i San Isidro.

Per aquesta tasca s’han organitzat trobades amb els docents dels centres escolars implicats en projectes cooperatius i en la conscienciació de la solidaritat així com reunions i xerrades amb representats de les diferents brigades que s’han desplaçat a Nicaragua per fer-hi estades de treball o supervisió. També s’ha mantingut el poble agermanat o reunions de treball amb l’entitat Palafolls Solidari.

Durant aquests dies, l’equip desplaçat a San Isidro duu a terme tallers i entrevistes amb diversos dels agents implicats en el projecte, es visiten els diversos espais implicats en el projecte cooperatiu, com per exemple la Casa de Maternitat o les comunitats implicades, entre d’altres.

L’objecte de l’avaluació és localitzar els punts forts i oportunitats del projecte de l’agermanament cooperatiu, així com les seves debilitats.

Actualment l’Ajuntament i la Diputació mantenen diversos projectes. Els més importants són la casa materna, on s’atenen a dones embarassades i es dona educació sexual i de planificació familiar i el centre per a joves, per oferir una alternativa lúdica i educativa per aquells joves que estan al carrer. D’altra banda, també estan en marxa unes beques per a estudiants universitaris i per a la inserció laboral.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics