URGENT

Mar Vilar, flabiolaire de la Cobla Palafolls, recull a Bellpuig la beca Josep Maria Bernat

Compartiu aquesta història

Ahir diumenge, Palafolls va ser protagonista a les terres lleidatanes. Ho va ser gràcies a la presència de la flabiolaire de la Cobla Palafolls, Mar Vilar, en el marc del concert de Reis celebrat a Bellpuig, a la comarca de l’Urgell, on va recollir la beca Josep Maria Bernat i on també va actuar.

El concert va comptar amb les actuacions de la Bellpuig Cobla i la Cobla Mediterrània, estava centrat en la figura del compositor Josep Maria Bernat, figura homenatjada al llarg de tot aquest passat any 2017 al municipi lleidatà, i autor de 7 de les 11 peces que van interpretar-se ahir.

En el mateix concert, també es va entregar la beca per a joves instrumentistes de cobla que porten el nom de Josep Maria Bernat, i que enguany va tenir com a guanyadora Mar Vilar, de 20 anys d’edat i veïna de Palafolls, i membre de la Cobla del municipi.

Vilar es presentava per primera vegada a aquesta beca, i va resultar-ne guanyadora aquest passat desembre, d’entre 3 finalistes. A l’acte, la flabiolaire va destacar la “riquesa” que dóna el seu instrument al conjunt de la cobla, i va reivindicar l’ús del tamborí, que acompanya al flabiol.

Al concert d’ahir diumenge, la Mar va oferir, juntament amb la Bellpuig Cobla, una interpretació de la peça “La Calàndria refila”, obra de Felip Cervera.

Enguany era la 23a edició de la Beca Josep Maria Bernat, una beca que premia amb 2.500€ al seu guanyador i que es convoca cada any amb la intenció de promoure  l’estudi  dels instruments que conformen la cobla i també per homenatjar a Bernat, considerat un dels compositors de música per a cobla més emblemàtics i importants del segle XX.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics