radiopalafolls.cat


play

Ara fem

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dilluns, 09:00 -13:00

i després

Informatiu Migdia
Marc Ferri
Dilluns, 13:00-13:20
Inici » La grip arriba d’hora i amb intensitat a Palafolls

La grip arriba d’hora i amb intensitat a Palafolls

Salut Societat

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 951 0

El nou any ens porta, d’entrada, la grip. Ja fa dies que els CAP i hospitals catalans estan atenent a la població afectada per aquest virus, que enguany ha arribat un pèl abans que altres anys, i que ja ha col·lapsat alguns serveis sanitaris.

La situació de la grip al nostre municipi és de fet un reflex del que es viu arreu de Catalunya, on el virus ha arribat amb força aquest any.

En declaracions a aquesta emissora, la infermera del CAP de Palafolls, Marta Azuara, ha explicat que la grip se sol manifestar a través de diversos símptomes, com la febre alta i un malestar general, i ha destacat que té un inici brusc. En aquest sentit, Azuara ha destacat que es sol manifestar d’un dia per l’altre.

A la vegada, la infermera ha volgut recomanar que, de cara a fer front a la grip en un inici, no és imprescindible anar directament al metge, sinó que s’hi pot fer front des de casa mateix. Per exemple, prenent molts líquids per tal d’hidratar-se i amb medicació per actuar contra la febre.

Tot i així, Azuara ha destacat també que si la persona que pateix el malestar i els símptomes gripals té també altres malalties associades, és important que faci una visita al CAP.

Tal com ha explicat la infermera, són moltes les persones que ja han visitat el CAP de Palafolls amb els símptomes de la grip, i és per això que es fan aquest tipus de recomanacions.

Segons dades del Departament de Salut, la setmana passada la grip ja va situar-se en nivell d’epidèmia, ja que es van assolir els 248 casos per cada 100.000 habitants, superant de llarg els 109,4 per cada 100.000 establerts aquest any com a llindar.