URGENT

L’ocupació del Teatre de Blanes millora un 22% respecte fa dos anys

Compartiu aquesta història
Fotografia de "Nebraska", al Teatre de Blanes -  (Ajuntament de Blanes)
Fotografia de “Nebraska”, al Teatre de Blanes –
(Ajuntament de Blanes)

El Teatre de Blanes ha tancat un 2017 amb resultats molt positius pel que fa a l’ocupació mitjana del seu espai.

Al llarg d’aquest passat any, s’ha registrat una millora del 22% respecte a la que va registrar-se ara fa dos anys, el 2015.

Traduït en xifres, el darrer any han passat pel Teatre blanenc un total de 21.500 espectadors. Més de la meitat d’aquests assistents s’han interessat pels espectacles de la programació professional, que han acollit un 56% del públic al llarg dels 15 espectacles oferts al llarg d’aquest any.

Fa dos anys, el 2015, el Teatre de Blanes registrava l’índex més baix d’ocupació, i enguany s’ha millorat un 22%. Això el situa entorn a les dades de l’Associació d’Empreses de Teatre de Catalunya, que mostren l’ocupació dels teatre a Barcelona durant la temporada 2016-2017 en un aforament del 60%.

Segons l’Àrea de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Blanes, encarregada de la gestió del teatre, es considera assolible poder mantenir un 55% d’ocupació mitjana, garantint a la vegada la diversitat i la qualitat de les propostes professionals que s’hi ofereixen. A nivell pressupostari, el 2017 van dedicar-s’hi un total de 130.000 euros.

Els espectacles impulsats i protagonitzats per entitats del municipi han comptat amb un 73,3% de l’aforament, una dada que supera lleugerament la registrada el 2016. Els espectacles de caràcter familiar, com els organitzats per l’Associació Rialles de Blanes, han acollit 2.373 espectadors, repartits en 11 actuacions i amb un índex d’ocupació del 52%.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics