URGENT

La CUP de Blanes reclama noves fórmules per fer un govern més plural

Compartiu aquesta història
Joan Rota, regidor de la CUP a Blanes - (Javier Calvete)
Joan Rota, regidor de la CUP a Blanes – (Javier Calvete)

Després de la renúncia a l’alcaldia de l’exsocialista Miquel Lupiáñez, el seu excompany de partit i successor en el càrrec, Mario Ros, va voler estendre la mà a la resta de formacions del ple municipal per tal de treballar conjuntament en l’acció de govern, a través de les regidories o de les comissions.

Un dels grups que recentment ha respost a l’equip de govern en el marc de la governabilitat a Blanes és la CUP. El grup municipal, amb 2 regidors al consistori, ha reclamat a través d’un comunicat al nou equip de govern del PSC que “impulsi i explori” noves vies per governar que siguin “més plurals i participatives”. Aquesta demanda, que ja va fer pública al ple de dijous passat, prové de la necessitat que té l’Ajuntament de Blanes, segons la CUP, “d’explorar noves propostes i cercar acords amplis”, degut a la situació actual del consistori.

En aquest sentit, la formació insisteix en “impulsar el treball institucional per comissions temàtiques”, que estiguin obertes a la participació de tots els grups de l’Ajuntament i que serveixin per “materialitzar acords amplis i transversals en temes com la lluita contra la pobresa i les desigualtats”.

Altres grups municipals a l’Ajuntament de Blanes, com ERC, expressaven ahir també el seu posicionament. Ho feien a través d’un article d’opinió publicat al portal GironaNotícies.com, on el regidor republicà Àngel Canosa elogiava la decisió de marxa de l’exalcalde Miquel Lupiáñez, i responsabilitzant el seu expartit d’haver-lo impulsat a marxar. En un article centrat en la situació política que viu Catalunya, però amb espai per la crítica als seus anteriors socis de govern, el grup d’ERC de Blanes acaba posicionant-se a favor de fer un treball conjunt, dient que les respostes als interrogants “les poden donar plegats” o bé “deixar-les a ells”.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics