URGENT

Agustí defensa que s’hagin mantingut equipaments malgrat la reducció de les inversions

Compartiu aquesta història

L’alcalde de Palafolls, Valentí Agustí, ha dit que aquest any 2017 ha estat un any difícil, entre d’altres per la baixa capacitat d’inversions que ha tingut el consistori.

En declaracions a aquesta emissora, l’alcalde ha explicat que des de l’inici dels seus anys de mandat –enguany en farà 35– Palafolls havia tingut una gran inversió, gràcies a la gestió urbanística.

D’un temps ençà, però, i segons afirma Agustí, la crisi econòmica ha fet baixar aquesta capacitat d’inversions, però ha defensat que Palafolls mantingui equipaments que altres municipis de característiques similars ja no tenen a la seva disposició, com per exemple el servei del Respir, l’Escola de Música o el CAP.

Tot i així, l’alcalde també ha dit que malgrat que potser faltin equipaments o que siguin necessàries millores, ara mateix “no hi ha una necessitat molt important”.

En aquest sentit, i de cara al futur, l’alcalde ha explicat que alguns dels projectes previstos, com la gestió de l’espai compartit entre diverses entitats esportives al camp de futbol, hauran d’esperar, ja que considera que ara mateix no és un motiu pel qual l’Ajuntament s’hagi d’endeutar.

Entre els projectes que també estan a l’espera aquest any hi ha les obres del teatre, després de la rescissió del contracte de l’empresa que les havia de dur a terme, així com també les obres al castell, un tema que l’alcalde afirma que ha “quedat aturat sense saber massa com”.

L’alcalde també ha volgut deixar a l’aire el projecte de l’espai de la Figuerassa perquè una empresa hi dugués a terme reformes a canvi de la seva utilització als matins. En aquest sentit, Agustí diu que s’ha d’acabar de parlar amb totes les parts implicades, i que de moment no vol avançar si finalment es tirarà endavant o no.

L’alcalde ha admès que un del condicionants era la mida d’aquesta zona esportiva, que era massa petita, i que s’havien plantejat també altres espais del municipi.

De cara a aquest nou any hi ha previstos també dos projectes d’actuació a dos carrers de Palafolls. Per una banda, la reforma del carrer Folch i Torres, al barri de Sant Lluís, que tal com explica l’alcalde ja disposa de projecte i es podrà tirar endavant ràpidament. Per l’altra, hi ha damunt la taula l’actuació al carrer Roig i Jalpí, que tot i que està pensat per aquest any 2018, el seu projecte encara està pendent de dur-se a terme.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics