URGENT

L’Ajuntament de Blanes i la PIMEC signen un conveni per fomentar la competitivitat de les empreses

Compartiu aquesta història

A banda de la sessió plenària, el vespre de dijous passat a l’Ajuntament de Blanes va servir també per tirar endavant un conveni de col·laboració entre el consistori blanenc i la patronal PIMEC Girona per tal de fomentar la competitivitat de les petites i mitjanes empreses del municipi.

El conveni el van signar aquest dijous l’alcalde de Blanes, Mario Ros, i el president de la PIMEC Girona, Pere Cornellà, amb l’objectiu de compartir els recursos dels dos ens, tant a nivell humà, material o tècnic.

L’acord ha de servir per dur a terme diverses iniciatives conjuntes per impulsar el teixit empresarial i contribuir així a la dinamització econòmica de la zona. Això es farà a través de l’organització de cursos, formacions, jornades temàtiques o sectorials, conferències, entre d’altres propostes.

A nivell de recursos, el conveni permetrà la utilització d’aules per poder dur a terme les activitats, la docència d’especialistes de diversos àmbits del món empresarial i la facilitació de contactes professionals, entre d’altres.

El conveni també preveu el desenvolupament de d’activitats conjuntes i programes específics amb l’objectiu de revaloritzar les empreses de Blanes. En aquest sentit, un dels compromisos adquirits és el de construir projectes col·laboratius i ajudar a la seva implementació. Està previst que properament s’elabori  un calendari amb les accions concretes que s’han de dur a terme.

Blanes és un municipi amb un predomini de les petites empreses, seguides de les grans empreses i de les mitjanes, que són inferiors en nombre.

Segons dades de la Diputació de Girona relatives al tercer trimestre del 2017, Blanes compta amb 1.190 empreses. La majoria són empreses del sector serveis (pràcticament un miler), seguides de la construcció (129), la indústria (60) i les dedicades a l’agricultura (2).

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics