radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Ona MaresmeDijous, 15:00 -18:00

i després

Informatiu VespreDijous, 19:30-20:00
Inici » Els candidats maresmencs valoren molt positivament l’alta participació als comicis

Els candidats maresmencs valoren molt positivament l’alta participació als comicis

Comarcal Política

2 minuts

COMPARTEIX-HO
, / 544 0

Els resultats al nostre municipi van donar la victòria a Ciutadans, seguit d’ERC, JuntsxCAT, PSC, CeC, CUP i el PP. A nivell global, la victòria dels taronges també va ser la notícia de la nit electoral, a la vegada que ho va ser la revalidació de la majoria absoluta del bloc independentista.

Aquesta emissora, al llarg del programa especial d’ahir, va poder parlar amb diversos candidats comarcals a aquestes eleccions. Van ser Mònica Palacín, candidata d’ERC, David Mejía, de Ciutadans i Ana Vega, del PP.

Per part d’ERC, Palacín va valorar molt positivament l’alta participació als comicis, que segons va dir han servit per legitimar-ne els resultats, a la vegada que va voler destacar-ne el caràcter excepcional i el paper del seu partit per sumar al bloc independentista.

Al seu torn, el número 9 per Ciutadans, David Mejía, va mostrar-se molt satisfet pels resultats de la seva formació, que la situen com a primera força al Parlament, com a guanyadora en vots i escons. Mejía va valorar positivament també l’alta participació als comicis, i va dir que el seu partit està il·lusionat per aquesta nova etapa que comença i per dur a terme, va dir, “les polítiques reals que ajuden a la gent de Catalunya”.

Un panorama molt diferent és el que van deixar els resultats pel PP, que van caure dels 11 diputats fins als 3, passant al grup mixt, que compartiran amb els diputats de la CUP.

En declaracions a aquesta emissora al llarg del programa especial d’ahir, la regidora pinedenca del PP Ana Vega va voler defugir del debat de si el responsable dels mals resultats és el cap de llista Xavier Garcia Albiol, i de si ha de dimitir del seu càrrec. Vega va dir que la gent no ha sabut valorar la feina que ha fet el seu partit, i que els ho han fet pagar a les urnes.

Els resultats definitius de la jornada electoral van donar la victòria a Ciutadans amb 37 diputats, 3 més que JuntsxCat que n’ha obtingut 34, seguit d’ERC amb 32, el PSC amb 17, Catalunya en Comú Podem n’ha obtingut 8, la CUP 4 i el PP 3.

A d’altres municipis veïns, el resultat electoral va ser similar al de Palafolls. A Malgrat de Mar, el resultat va donar també la victòria a Ciutadans, seguit d’ERC i JuntsxCat. En els casos de Blanes i Tordera, la victòria va ser també per la formació taronja, però en segon lloc va situar-se JuntsxCat i en tercer ERC.

El Maresme s’ha mantingut com una comarca de vot sobiranista, seguint la tònica de la majoria de comarques catalanes. Tot i així, en localitats com per exemple la capital, Mataró, les forces constitucionalistes de Ciutadans, PSC i PP han sumat més que el bloc independentista.