URGENT

La Policia local dóna consells sobre les xarxes socials i l’assetjament escolar als alumnes de Palafolls

Compartiu aquesta història

El cos de la Policia local de PLF duu a terme aquests dies diverses xerrades de conscienciació als alumnes dels centres educatius de Palafolls, emmarcades dins de la campanya Grèvol, que es posa en marxa per aquestes festes de Nadal.

En concret, les xerrades són a l’entorn de la conscienciació sobre l’ús de les xarxes socials entre els nois i nois adolescents i pre-adolescents, així com també la sexualitat i l’assetjament escolar, altrament conegut com a bullying.

Avui a la tarda era el torn d’un grup d’alumnes de 6è de primària de l’escola Mas Prats, que han escoltat atents als consells que els han anat donant els agents del cos de la Policia local de Palafolls. A través de les seves explicacions, les presentacions visuals i els vídeos, els agents han anat responent i resolent els dubtes que els han plantejat la dotzena d’alumnes presents a l’aula.

Entre els temes, un dels punts més preguntats han estat l’ús de les fotografies a les xarxes socials, com per exemple WhatsApp, Facebook o Instagram. En aquest sentit, Jaume Ulldemolins, agent de la Policia local del nostre municipi, ha explicat que Internet encara planteja dubtes en molts aspectes, sobretot en l’edat dels alumnes que avui han assistit a la seva xerrada.

Ulldemolins ha destacat que les xerrades van encarades a alumnes d’aquestes edats perquè precisament és quan comencen a ser usuaris d’aquestes xarxes, i és també un moment en què les situacions d’assetjament escolar poden succeir amb més freqüència.

Per part dels alumnes, han explicat que la xerrada els ha semblat molt interessant i útil, i que els ha servit per aprendre diverses coses que no sabien de les xarxes socials que utilitzen, així com també sobre les situacions d’assetjament escolar que es viuen a l’escola. Són en Jonás, la Yaiza i la Lierni.

Els agents de la Policia local de Palafolls han dut a terme les xerrades també a l’escola de les Ferreries, i més endavant ho faran també a l’Institut de la Font del Ferro, on Ulldemolins ha destacat que caldrà adaptar la xerrada precisament per les altres diversitats que existeixen en els àmbits de l’assetjament escolar.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics