URGENT

La flabiolaire de la Cobla Palafolls guanya una beca per a Joves Instrumentistes

Compartiu aquesta història
La Mar, asseguda a primer pla, amb la Cobla Palafolls
La Mar, asseguda a primer pla, amb la Cobla Palafolls

Mar Vilar, de 20 anys, ha guanyat la 23a edició de la Beca Josep Maria Bernat, després de la interpretació de la Sonata número 3 de Haendel, que és la peça que havien d’interpretar els músics de flabiol per aconseguir aquest premi. La beca, amb una dotació de 2.500€, es convoca cada any amb la intenció de promoure  l’estudi  dels instruments que conformen la cobla i per honorar la memòria del  qui  fou un dels compositors de música per a cobla més emblemàtics i importants del segle XX.

En declaracions a aquesta emissora, Mar Vilar ha explicat que aquest any era l’últim en què es podia presentar a la beca, i que finalment va decidir-se a fer el pas.

Vilar ha estudiat a l’escola de Música de Palafolls i des de bon principi ha format part de la Cobla del municipi. Com a alumne, també ha estudiat al Conservatori de Girona, i ara també ho fa al Conservatori Municipal de Música de Barcelona. De fet, fins i tot ja té una jove deixeble a qui acompanya en el seu aprenentatge del flabiol, la Mireia, que amb només 9 anys ja destaca amb el flabiol, i de qui Vilar ha destacat que arribarà molt lluny. A partir d’aquest any vinent, a la Mar se li gira feina, ja que compaginarà les actuacions de la Cobla Palafolls amb una altra formació, La Principal de l’Escala.

La Mar, com a guanyadora de la beca, també oferirà una demostració  el proper diumenge, 7 de gener, a les 18:00 h., al Teatre Armengol de Bellpuig. Serà en el marc del concert de les cobles Mediterrània i Bellpuig.

La Cobla de Palafolls també ha valorat molt positivament que la seva flabiolaire hagi guanyat aquesta beca i en destaquen la qualitat musical, el talent, la constància i la dedicació amb la que la Mar ha viscut el treball de la Cobla i del seu instrument.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics