URGENT

La carretera d’accés a la Costa Brava, entre les que tenen una probabilitat alta d’accident de trànsit

Compartiu aquesta història
La carretera B-682, al seu pas per Palafolls - (Google Maps)
La carretera B-682, al seu pas per Palafolls – (Google Maps)

Prop de casa nostra hi ha carreteres amb una probabilitat alta de patir-hi un accident de trànsit. És el cas de la B-682 i la GI-682, que de fet és el mateix vial, però canvia de nominació segons la província. Es tracta de la carretera d’accés a la Costa Brava, que travessa el nostre municipi i arriba a Lloret de Mar.

Així ho estableix l’estudi d’avaluació de carreteres EuroRAP, que ha elaborat el RACC juntament amb altres automòbils clubs europeus, i que va ser presentat la setmana passada.

La carretera N-II entre Mataró i el sud de la comarca segueix sent un dels trams amb més accidentalitat de la xarxa viària catalana.

En concret, l’estudi fa referència al tram de la N-II entre Montgat i l’enllaç de Mataró sud amb l’autopista C-32, i el situa com un dels que concentra més accidents per quilòmetre.

El mateix estudi estableix que Catalunya té encara més de 2.000 quilòmetres de carreteres amb un risc “alt” o “molt alt” de patir-hi un accident greu o mortal, cosa que representa un terç de la xarxa viària del país. També revela que les motocicletes estan involucrades en el 42% dels accidents totals en carretera i que la seva sinistralitat ha crescut un 36% des de l’any 2013.

L’entorn metropolità de Barcelona és on es concentren més accidents greus. Pel que fa la carretera més perillosa de Catalunya, segons publica l’estudi aquesta és la carretera de l’Arrabassada, que repeteix en aquesta posició per segon any consecutiu.

El tram final de l’autopista del Maresme  entre Calella i Palafolls de 12,4km, per altra banda, és un dels trams que tenen un risc d’accidentalitat molt baix de la xarxa viària catalana.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics