La campanya de vacunació de la grip a Palafolls finalitza amb menys vacunats que altres anys

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

vacuna-de-la-grip-dosis-durant-lembaràsA finals del passat mes de novembre va finalitzar l’habitual campanya de vacunació contra la grip. Durant un mes i mig el CAP de Palafolls ha anat vacunant a tota la població de risc que tenia programada una visita amb el metge. Aquest grup de població inclou bàsicament les persones grans, amb problemes de salut que es podrien agreujar degut a una grip, o bé també persones que tracten amb col·lectius que són més propensos a agafar aquest virus.

Tal com ha explicat a aquesta emissora la infermera del CAP de Salut de Palafolls, Marta Azuara, és important recordar que les vacunes que s’utilitzen un any ja no són les mateixes que l’any anterior, per la qual cosa destaca que molta gent no assisteix de nou al centre per tal de tornar-se a vacunar.

Azuara ha destacat que enguany la campanya de vacunació ha atès a menys persones que l’any passat, al voltant d’un 40% de la població de risc que s’hauria de vacunar, i ho justifica també per la “mala fama”, diu la infermera, que últimament envolta la vacunació contra la grip.

La infermera ha explicat que el principal problema d’aquesta mala publicitat que es fa de les vacunes són la difusió de les campanyes contràries a la vacunació, que Azuara critica perquè assegura que molt sovint no tenen cap base científica, i a la vegada fan que molta gent es tiri enrere.

Malgrat tot, la tendència és que cada any hi ha menys persones que es vacunen en prevenció d’agafar la grip a principis d’any, que és quan el virus acostuma a fer els seus afectes a casa nostra.

De tota manera, Azuara ha explicat que tot i que la campanya ja s’ha acabat, encara és possible vacunar-se amb els excedents que hi ha al CAP de Palafolls.

Les persones que desitgin vacunar-se han de contactar amb el CAP de Salut, on han de sol·licitar visita amb la seva infermera per tal que se’ls pugui administrar la vacuna.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics