URGENT

Demanen 12 anys de presó per l’home que atacar al seu company de pis amb una catana a Blanes

Compartiu aquesta història

El fiscal del cas ha demanat 12 anys de presó pel veí de Blanes que, l’estiu passat, va atacar al seu company de pis amb una catana, una defensa extensible i una destral.

Segons l’escrit que ha emès el fiscal del cas, i del qual se’n fa ressó el Diari de Girona, l’atac va produir-se durant la matinada del dia 13 d’agost del 2016, quan l’acusat va atacar a la víctima, amb qui compartia habitatge al carrer Extremadura de Blanes.

La víctima, de 22 anys, feia poc que havia arribat al pis per tal de passar-hi uns dies, i segons s’apunta a l’escrit d’acusació els dos homes van mantenir una discussió el matí del dia abans de l’agressió.

A la següent matinada, l’acusat hauria atacat al seu company de pis, que dormia al sofà, agredint-lo amb la defensa extensible i provocant-li diverses lesions i talls al cos amb la catana i la destral que va utilitzar en l’agressió.

Després dels fets, l’agressor va aconseguir fugir pel teulat de l’edifici, i no va poder ser detingut fins al cap de 3 mesos, moment en què va ser detingut i empresonat per ordre del jutjat d’instrucció número 1 de Blanes.

Pels fets, el fiscal imputa al presumpte agressor un delicte de temptativa d’assassinat, a la vegada que ha demanat que se’l condemni a 12 anys de presó i 10 anys més de llibertat vigilada, un període durant el qual ha sol·licitat que pugui acostar-se a menys de 500 metres de la seva víctima.

El fiscal també ha demanat que s’indemnitzi al jove atacat amb 10.300 euros per compensar les lesions i seqüeles que va provocar-li l’agressor.

El judici pels fets està previst que se celebri aquest proper dijous a la Secció Quarta de l’Audiència de Girona.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics