URGENT

L’estat de la passera continua generant descontentament entre els seus usuaris

Compartiu aquesta història
L'estat del paviment de la passera genera crítiques entre els usuaris - (Ràdio PLF)
L’estat del paviment de la passera genera crítiques entre els usuaris – (Ràdio PLF)

La passera que comunica el centre de PLF amb el barri de Sant Lluís, i que creua la carretera que travessa el municipi, continua generant malestar entre els veïns que la utilitzen.

El tema ja fa temps que està damunt la taula, i de fet es tracta d’un problema tractat en diverses ocasions al ple municipal, especialment criticat per l’oposició del consistori.

El terra de la passera és el principal punt de mira de la problemàtica. Està fabricat amb un tipus de fusta que, amb el pas del temps, s’ha anat deteriorant per culpa de diversos factors.

Un d’ells, per exemple, ha estat l’ús inadequat que s’ha fet de la passera. Al passat estiu, l’Ajuntament explicava que s‘havien detectat casos en què es creuava el pont amb cavalls o, fins i tot, en vehicles motoritzats, un inicivisme també criticat pels veïns. A aquest incivisme cal sumar-li l’exposició a la climatologia, davant de la qual el terra de fusta de la passera no sembla haver aguantat massa bé el pas del temps.

En diversos dels plafons s’han produït forats, especialment a les zones on hi ha els cargols d’enclavament del sòl al pont, cosa que ha provocat l’aixecament del paviment, i que provoca inseguretat als usuaris.

A la vegada, una problemàtica derivada del mal estat del paviment de la passera és la inseguretat a l’hora de caminar-hi, ja que alguns veïns també han destacat que ha provocat algunes caigudes.

Són declaracions a aquesta emissora d’en José Luis i l’Andrea, dos usuaris de la passera.

Aquest passat estiu, el regidor d’urbanisme a l’Ajuntament de PLF, Josep Rueda, explicava a aquesta emissora que tenien previstes diverses actuacions de cara a la millora a la passera, per tal de reforçar el paviment i millorar-ne l’estat.

La passera que uneix Sant Lluís amb el centre de PLF va posar-se en marxa el març del 2014, després de 4 anys d’obres i de diversos problemes de caràcter econòmic i de finançament, i presentava com una de les novetats la fusta de Finlàndia que la cobreix.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics