radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dijous, 09:00-13:00
Inici » Blanes inaugura el Pessebre Monumental, aquest any dedicat a l’antiga Plaça del Peix

Blanes inaugura el Pessebre Monumental, aquest any dedicat a l’antiga Plaça del Peix

Comarcal Cultura

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 687 0
El Pessebre Monumental de Blanes ja fa 25 anys que es va recuperar - (Javi Calvete)

El Pessebre Monumental de Blanes ja fa 25 anys que es va recuperar – (Javi Calvete)

La nit del passat dimarts va quedar inaugurat, un any més, el Pessebre Monumental, una tradició que es va recuperar ara ja fa 25 anys.

Enguany, el Pessebre està inspirat en l’antiga plaça del Peix de Blanes, situada a l’actual Plaça Verge Maria, prop del Carrer Ample i el Carrer Raval, i que durant el segle XVI era un espai de pas de les mercaderies que arribaven des del nord i fins al municipi.

Aquesta és la temàtica que han escollit enguany els alumnes de l’Institut Serrallarga de Blanes, que per cinquè any consecutiu han organitzat conjuntament amb l’Agrupació Pessebrista del municipi.

Cada any, els alumnes centren la decoració del pessebre en una temàtica concreta, i aquest any s’han inspirat en la Plaça del Peix. En aquest sentit, el pessebre reocorre inclou tres escenes principals. Per una banda, el Naixement, escenificat en una caseta aïllada i ambientada amb motius de pesca, i que es troba orientada cap a l’Ajuntament de Blanes. El segon emplaçament és Sa Berenada, que se situa al Carrer Ample, i on s’hi pot observar un grup de pescadors que celebren el naixement del Nen Jesús. Per últim, la darrera escena del pessebre és L’Anunciació, en què es reprodueix l’ambient que, ara fa segles, es vivia a l’antiga Plaça del Peix del municipi, i on s’hi situa l’àngel anunciant el naixement del nen Jesús.

La inauguració del Pessebre Monumental, aquest passat dimarts al vespre, va comptar amb una actuació dels mateixos alumnes de l’Institut Serrallarga, que van interpretar dues versions musicals. Una, del clàssic “Hallellujah”, de Leonard Cohen, i una altra cançó, en aquest cas més actual, com és la de “All Of Me”, del músic americà John Legend.