URGENT

Els alumnes de l’Institut commemoren el Dia Mundial de la SIDA

Compartiu aquesta història
Alumnes de 1r i 2n d'ESO van formar un llaç vermell, símbol de la lluita contra la SIDA - (Ajuntament de PLF)
Alumnes de 1r i 2n d’ESO van formar un llaç vermell, símbol de la lluita contra la SIDA – (Ajuntament de PLF)

Aquest passat divendres, els alumnes de l’Institut de la Font del Ferro, juntament amb el Local Jove de Can Batlle, van commemorar el Dia Mundial de la SIDA, que se celebra el dia 1 de desembre, i que enguany arribava a la 30a celebració.

A PLF, a la 1 del migdia de divendres va celebrar-se un acte on es va fer la lectura del manifest conjunt contra la malaltia.

El manifest també posava damunt la taula la necessitat d’impulsar mesures de prevenció del VIH, així com la necessitat d’eliminar els estigmes que pesen damunt de les persones que pateixen aquesta malaltia.

Per altra banda, els alumnes de 1r i 2n d’ESO han format un llaç de color vermell, com a símbol de lluita contra la SIDA.

La principal via de transmissió d’aquesta malaltia és la sexual, i és per això que la prevenció se centra en aquest àmbit, promovent l’ús del preservatiu i uns hàbits de salut sexual saludables.

En xifres globals, el passat 2016 es van infectar de SIDA 1,8 milions de persones arreu del món, arribant ja a la xifra de 36,7 milions d’afectats a tot el planeta, dels quals més de la meitat, 17,8 milions, són dones.

L’Àfrica és el continent més assetjat per l’epidèmia, amb 25,6 milions de persones afectades, que es tradueix en gairebé un 70% del total de persones contagiades.

La SIDA és actualment una malaltia que afecta a Catalunya a 33.600 persones, i segons dades del Departament de Salut, l’any 2016 el nombre de diagnòstics estimats era de 781, una xifra que es mantenia similar a la dels últims anys. A dia d’avui, es calcula que la taxa d’incidència actual de la SIDA és de 10,9 casos per cada 100 Mil habitants, essent homes el 86% dels casos, amb una mitjana d’edat de 37 anys.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics