radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dilluns, 09:00-13:00
Inici » Malgrat de Mar es compromet a donar suport a la celiaquia

Malgrat de Mar es compromet a donar suport a la celiaquia

Comarcal Salut

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 737 0
La signatura del conveni per donar suport a la celiaquia, aquest passat dimecres a l'Ajuntament de Malgrat - (Ajuntament de Malgrat de Mar)

La signatura del conveni per donar suport a la celiaquia, aquest passat dimecres a l’Ajuntament de Malgrat – (Ajuntament de Malgrat de Mar)

L’Ajuntament de Malgrat de Mar va signar ahir dimecres un conveni amb l’Associació de Celíacs de Catalunya. A través d’aquest acord, el consistori es vol comprometre amb el suport a les campanyes i accions de caràcter informatiu, de divulgació i també formatives al voltant d’aquest transtorn.

L’Associació de Celíacs de Catalunya va constituir-se l’any 1982 amb l’objectiu d’acompanyar, orientar, formar i donar suport a aquelles persones que pateixen la celiaquia, una malaltia autoimmunitària que els impedeix el consum de gluten.

L’associació, a més de donar suport facilitant l’accés als aliments sense gluten tant dins com fora de casa, és un espai des d’on també es contribueix a millorar la diagnosi precoç d’aquesta malaltia, i se’n fomenta la recerca a nivell mèdic.

L’actuació de l’Ajuntament, després de la signatura d’aquest conveni, se centrarà en oferir suport a la millora de la qualitat de vida dels celíacs, així com ajudar a la difusió de les activitats relacionades amb la celiaquia. A la vegada, el consistori també s’ha compromès a incloure l’opció alimentària per a celíacs dins de les festes i actes municipals més representatius, com per exemple la cavalcada de Reis o els avituallaments de les activitats esportives.

A la signatura del conveni, que té una vigència de 2 anys, hi van assistir l’alcaldessa Carme Ponsa, el regidor de Salut Comunitària, Jofre Serret, juntament amb la presidenta de l’Associació de Celíacs de Catalunya, Olga Cuesta.

Segons dades de la mateixa associació, la celiaquia afecta a Europa 1 de cada 100 persones, la qual cosa la converteix en la condició genètica amb més prevalença al món occidental.