Blanes enceta la 18a campanya del Voluntariat per la Llengua

La 18a campanya del Voluntariat per la Llengua de Blanes es va presentar ahir dilluns - (Ajuntament de Blanes)
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
La 18a campanya del Voluntariat per la Llengua de Blanes es va presentar ahir dilluns - (Ajuntament de Blanes)
La 18a campanya del Voluntariat per la Llengua de Blanes es va presentar ahir dilluns – (Ajuntament de Blanes)

Ahir dilluns al vespre va celebrar-se a la Sala d’Actes Roberto Bolaño de Blanes la presentació de la 18a Campanya del Voluntariat per la Llengua, una proposta que ja fa 14 anys que es duu a terme al municipi i que serveix per fomentar l’ús social de la llengua catalana.

En l’edició d’enguany hi participaran 49 persones, de les quals 24 són voluntàries de la iniciativa i 25 són aprenents de català.

La jornada s’impulsa des de l’Oficina de Català de Blanes, de la qual n’és directora Elisa Sola. Sola ha explicat a aquesta emissora que la intenció d’aquesta proposta, que neix de la societat civil, és promoure l’ús del català en l’àmbit social. Tot i que és una llengua que es coneix, la directora admet que l’espai del carrer és un dels llocs on cada cop es parla menys.

L’experiència, tal i com ha explicat la directora de l’Oficina, és ajuntar persones catalanoparlants amb d’altres que estan aprenent la llengua però que no la parlen amb fluïdesa. A través de 10 sessions d’una hora cadascuna, les parelles lingüístiques s’ajunten per poder dur a terme aquest intercanvi.

L’activitat, que a Blanes es realitza des de l’any 2004, ha aconseguit reunir fins al dia d’avui a més de 3.000 persones, que es converteixen en més de 100.000 si s’observen les xifres d’arreu del territori català.

En els propers dies i setmanes, l’Oficina de Català del municipi s’encarrega d’organitzar diverses activitats per promoure aquesta experiència lingüística. El proper dia 24 s’ha organitzat una visita a la presó Model de Barcelona, així com de cara al desembre també es prepara una xerrada literària amb l’escriptora malgratenca Assumpta Mercader, entre d’altres activitats.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics