radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

No t'ho perdis
Jordi Pratsevalls
Dissabte, 12:00-12:05
Inici » Ocupen uns pisos a Blanes destinats a lloguer social

Ocupen uns pisos a Blanes destinats a lloguer social

Comarcal Societat

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 684 0
El bloc conegut com a "pisos dels mestres" de Blanes - (Ajuntament de Blanes)

El bloc conegut com a “pisos dels mestres” de Blanes – (Ajuntament de Blanes)

Alguns dels pisos dels mestres Blanes, que estan en procés de rehabilitació per ser destinats a lloguer social, han estat ocupats les darreres setmanes per diverses persones.

Segons l’Ajuntament, l’ocupació l’han fet persones sense recursos que no estan empadronades al municipi, per la qual cosa el Serveis Socials de Blanes tenen una tasca més difícil a l’hora de fer front a la situació, ja que no se’n poden fer càrrec.

Els blocs, dels quals s’han ocupat 7 de les vivendes, van ser construïts l’any 1970 per donar allotjament als mestres del municipi. Ara mateix, aquests habitatges són de propietat municipal, i l’any 2014 el consistori va decidir recuperar-los pel lloguer social.

Després de les negociacions tant amb el Govern com amb els inquilins que en aquell moment hi vivien, l’Ajuntament blanenc va haver d’iniciar el procés de rehabilitació de les vivendes, ja que l’estat en què es trobava el bloc era més precari del que s’esperava el consistori. Entre d’altres, feia falta una reforma de la instal·lació elèctrica i d’aigua corrent, així com la façana de l’edifici.

Després d’una inspecció municipal duta a terme ara fa unes setmanes es va descobrir que 7 dels 9 pisos havien estat ocupats per diverses persones.

L’Ajuntament de Blanes, de moment, no vol denunciar els fets, i ha demanat als ocupants que busquin una alternativa per tal d’alliberar les vivendes. Per aquesta setmana, el consistori té prevista una reunió amb la Taula local per l’habitatge de Blanes, per tal d’intentar trobar una solució a aquesta situació.