radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

El despertar de Palafolls
Maria Fenoll
Diumenge, 10:00-12:00
Inici » Malgrat inicia els actes per commemorar el Dia Internacional Contra la Violència Masclista

Malgrat inicia els actes per commemorar el Dia Internacional Contra la Violència Masclista

Comarcal Societat

3 minuts

COMPARTEIX-HO
, / 848 0
xarxanet.org

xarxanet.org

L’Ajuntament de Malgrat de Mar, a través de la Regidoria d’Igualtat, comença avui dilluns una setmana plena d’actes per commemorar el Dia Internacional Contra la Violència Masclista, que se celebra el proper 25 de novembre.

Els actes comencen avui amb dues activitats. Per una banda, una exposició de llibres a la Biblioteca La Cooperativa que durarà fins el 28 de novembre, i que porta per títol “Sigues valenta: allibera’t de la por”.

Per l’altra, a les 4 de la tarda es realitza un taller anomenat “L’experiència de les dones en l’anàlisi de l’entorn quotidià”, a càrrec del col·lectiu Punt 6. Es tracta d’una proposta dirigida a les dones en el que es parlarà sobre conceptes d’urbanisme amb perspectiva de gènere, tot fent un recorregut per alguns carrers del municipi des d’aquesta òptica.

Dijous tindrà lloc un teatre-fòrum adreçat als alumnes de 1r de Batxillerat de Malgrat, i que porta per títol “PROU!, Una reflexió sobre l’assetjament sexual”.

L’endemà divendres es durà a terme un taller sobre el tractament mediàtic de la violència contra les dones, i que girarà a l’entorn del relat que es construeix en el mitjans de comunicació sobre aquest tipus de violència, el fet d’utilitzar-la com a recurs espectacular, i la naturalització que se’n fa en les narracions audiovisuals.

A nivell municipal, una de les propostes que sens dubte pren protagonisme aquesta setmana és el nou Pla d’Igualtat de Gènere de Malgrat de Mar, que va ser aprovat al ple de dijous passat i que es presenta públicament dissabte, en el marc del 25-N.

Ho explicava la setmana passada al Palafolls en Xarxa el regidor d’Igualtat a l’Ajuntament de Malgrat, Jofre Serret.

Precisament, i tal i com explica Serret, aquesta setmana de commemoració del Dia Internacional Contra la Violència Masclista a Malgrat vol tenir una intenció coeducativa. En aquest sentit, el regidor va destacar que la proposta d’enguany no és només reivindicativa, sinó que també persegueix un objectiu coeducatiu, a través dels tallers dirigits tant als joves com als adults.

El mateix 25-N, a banda de la presentació del Pla d’Igualtat, també es duran a terme altres propostes. Durant la primera part del dia es realitzarà un Mur de sentiments, així com s’il·luminarà la façana de l’Ajuntament a partir de les 7 del vespre. Just després es farà la lectura del manifest institucional, i hi haurà altres espectacles després de la presentació del Pla d’Igualtat.

A banda de l’exposició de la Biblioteca, que s’allargarà fins dimarts 28, els actes de commemoració acabaran aquest proper diumenge, amb el festival FemPop, que s’autoqualifica com un festival “que no vol existir”, i que es reivindica com “un puny alçat contra la terrible desigualtat que regna en la indústria musical”. La proposta ofereix 5 concerts protagonitzats únicament per dones, i que serveixen per denunciar l’escassa presència femenina als escenaris de tot l’Estat.