radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dilluns, 09:00-13:00
Inici » El Ple extraordinari de divendres aprova dues de les 4 mocions presentades per ERC

El Ple extraordinari de divendres aprova dues de les 4 mocions presentades per ERC

Política

3 minuts

COMPARTEIX-HO
, / 662 0
El ple extraordinari de divendres a l'Ajuntament de PLF - (Ajuntament de PLF)

El ple extraordinari de divendres a l’Ajuntament de PLF – (Ajuntament de PLF)

Divendres passat es va celebrar Ple extraordinari a l’Ajuntament de PLF, on el grup d’ERC-AM presentava 4 mocions.

El ple, on els regidors republicans van assistir amb samarretes amb el lema “Llibertat presos polítics”, va aprovar dues de les quatre mocions presentades. La primera d’elles, de “condemna a la brutalitat policial de l’Estat a Catalunya”, va ser aprovada per 4 vots a favor, 2 vots en contra i 5 abstencions.

Abans de procedir a la primera votació, l’alcalde Valentí Agustí va anunciar que cada membre de l’equip de govern votaria el que cregués convenient en cada moció, sense haver-hi una posició conjunta. L’alcalde va aprofitar també per llegir un escrit, del que va assumir-ne el contingut, i en qual va carregar durament contra l’actuació de la policia espanyola. Agustí, en un moment del ple, va qualificar les mocions com a “mocions trampa”, un fet que, segons diuen els republicans, va utilitzar l’alcalde per desacreditar el contingut de les propostes.

La sessió va convertir-se en un constant intercanvi de visions sobre el context polític actual entre el líder d’ERC a PLF, Francesc Alemany, i l’exregidor del PP, ara no adscrit, Òscar Bermán, que van ocupar la major part del torns de paraula de la sessió.

Bermán va dir que els documents d’ERC tenien un component molt ideològic, i va demanar també “no generalitzar” davant de les actuacions de la Policia Nacional, Guàrdia Civil i Mossos d’Esquadra, que va qualificar de ser “tres cossos magnífics”, a la vegada que va dir que condemnava totes les accions de violència.

El regidor va referir-se al “segrest de sentiments” per part de les dues bandes del conflicte, i dient que els polítics han “utilitzat” la ciutadania, referint-se a la defensa dels col·legis electorals de l’1 d’octubre.

Alemany, al seu torn, va respondre a Bermán que l’Estat de dret del qual parlava el regidor “és just quan hi ha una separació de poders”, i va afegir que l’Estat espanyol “és el principal estat de la Unió Europea que incompleix directives”.

La següent moció, que demanava l’alliberament de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, també va ser aprovada, en aquest cas per 7 vots a favor, 2 en contra i dues abstencions.

La tercera moció que es va posar damunt la taula demanava aturar la suspensió de l’autonomia de Catalunya, i va ser rebutjada pel ple, però en aquest cas va requerir una segona votació. La moció va rebre 4 vots a favor, 4 en contra i 3 abstencions, un resultat que es va repetir a la segona votació.

Finalment, l’última moció, que demanava l’alliberament de les preses i presos polítics, en referència als membres del govern empresonats, va ser l’altra moció que tampoc va tirar endavant, i que va tancar la sessió plenària després d’una hora i 45 minuts de ple.

En un comunicat emès avui dilluns, el grup d’ERC denuncia la posició de l’equip de govern davant de les dues mocions no aprovades. Entre d’altres punts, els republicans han retret a l’equip de govern del municipi “el poc interès per posicionar-se” davant de la situació política que viu Catalunya.