URGENT

Miquel Lupiáñez deixa oficialment l’alcaldia de Blanes

Compartiu aquesta història

A les 9 del matí d’avui divendres s’ha celebrat ple Extraordinari a l’Ajuntament de Blanes, amb un únic punt a l’ordre del dia, que era el de la renúncia a l’alcaldia per part de Miquel Lupiáñez.

Un cop anunciada la renúncia, Lupiáñez ha anunciat també que, després del ple, les tasques d’alcaldia recauen a partir d’ara a Pepa Celaya, fins ara primera tinent d’alcalde, que assumeix el paper d’alcaldessa accidental.

El ple d’aquest matí també ha servit perquè diversos regidors dels grups municipals prenguessin la paraula respecte la decisió de Lupiáñez.

El primer a fer-ho ha estat el regidor del PP, Salvador Tordera, que ha dit que “li sap greu” la marxa de Lupiáñez, lamentant que els motius de l’adéu no siguin, ha dit, “circumstàncies del poble”.

Lupiáñez, una imatge del Ple d'avui - Ajuntament de Blanes
Lupiáñez, una imatge del Ple d’avui – Ajuntament de Blanes

En una mateixa línia s’ha expressat Jordi Urgell, del grup Batega, que ha donat les gràcies a Lupiáñez, però a la vegada ha lamentat els motius que han portat a l’exalcalde socialista a plegar.

Per altra banda, el regidor de la CUP Joan Rota ha iniciat el seu torn recordant als activistes empresonats, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, així com també els consellers i conselleres que també estan entre reixes. Rota ha dit que des del seu grup municipal comparteixen les raons que han portat al fins ara alcalde de Blanes a renunciar al seu càrrec.

Una línia molt diferent ha estat l’expressada per Sergio Atalaya, de Ciutadans, que ha dit que Lupiáñez “és una víctima més del procés”. Un procés que, segons diu el regidor, “ha tendit a destrossar tot el que ha tocat”.

Àngel Canosa, regidor d’ERC, ha agraït la feina feta per Lupiáñez, recordant però que “no tot ha estat bo”. El grup del PDeCAT, per la seva banda, ha volgut reconèixer el “pas al costat” que ha fet l’exalcalde “si les idees polítiques són incompatibles amb el que es pensa”. Ho ha fet a través d’un escrit que han llegit la regidora Dafne Galvany i el regidor Juanjo Navarro.

Joan Salmeron, regidor d’ICV-EUiA a Blanes ha dit que lamenten la decisió de Lupiáñez, explicant que haguessin volgut que continués a l’alcaldia fins a acabar el mandat.

Per últim, Pepa Celaya, que a partir d’avui assumeix les funcions d’alcaldessa accidental, ha agraït des del grup del PSC la feina feta per Lupiáñez. Celaya ha dit que respecten la seva decisió, remarcant que és una decisió personal, però ha volgut deixar clar que la resta de membres del PSC continuen creient en el partit.

Al final del Ple, Lupiáñez ha rebut una reproducció de la font gòtica, que és la màxima distinció que atorga l’Ajuntament de Blanes als regidors i alcaldes que deixen el seu càrrec i a aquells a qui se’ls reconeix una tasca distingida al municipi.

A partir d’avui s’obre un període de provisionalitat que s’allargarà fins el dijous 30 de novembre, el dia en què, segons han informat fonts municipals, s’ha de celebrar el ple extraordinari de presa de possessió del nou alcalde o alcaldessa.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics