URGENT

Malgrat de Mar va celebrar ahir dijous un ple ordinari marcat pels incidents

Compartiu aquesta història
El ple d'ahir a l'Ajuntament de Malgrat de Mar va estar marcat pels incidents - (Twitter: @ajmalgrat)
El ple d’ahir a l’Ajuntament de Malgrat de Mar va estar marcat pels incidents – (Twitter: @ajmalgrat)

L’Ajuntament de Malgrat de Mar va celebrar ahir dijous al vespre sessió ordinària del ple municipal.

Entre els punts que s’havien de debatre i aprovar, van ser diversos els que van tirar endavant amb el vot favorable de tots els grups municipals.

És el cas, per exemple, de la creació de la Comissió de Seguretat en matèria de protecció de dades i el nomenament d’un responsable de seguretat, així com també el nomenament dels membres del Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació i la denominació per a l’Escola d’Adults com a “Casa dels Mestres”.

També van rebre l’aprovació unànime del ple el Pla d’Igualtat a la Ciutadania 2017-2020, del qual el regidor d’Igualtat Jofre Serret en destacava que ha de ser “una eina per tenir tolerància zero contra la violència vers les dones”.

Un punt que va tirar endavant però que no va rebre el suport unànime dels grups va ser el nou reglament dels mitjans de comunicació municipals, que va aprovar-se amb els vots a favor de JxM, ERC, PDeCAT i la CUP, mentre que els grups del PSC i el PP hi van votar en contra.

Uns altres dos punts, com van ser la moció per la remodelació d’un tram l’avinguda Montserrat i la moció del PSC per a la renovació integral de la plaça Pere III de Malgrat no van tirar endavant, ja que només van rebre el suport dels socialistes i del grup popular.

Per últim, va incloure’s un punt d’urgència relatiu a les modificacions per unes subvencions a lloguer, que va tirar endavant amb els vots a favor de tots els grups i amb l’abstenció, en aquest cas, del PSC.

El Ple ordinari d’ahir al vespre a Malgrat, però, va estar marcat per diversos incidents. Una vuitantena de persones van iniciar una manifestació a favor de la col·locació de la bandera espanyola al balcó de l’Ajuntament, i que va acabar a les portes del consistori.

Segons informa El Malgratenc, els manifestants van intentar accedir a la sala de plens, cosa que la Policia local i agents de paisà dels Mossos van intentar impedir. La policia va permetre l’accés a diversos d’aquests manifestants dins de la sala de plens, on hi va haver crits i insults contra els membres del govern municipal i l’alcaldessa de Malgrat, Carme Ponsa.

Segons publica el mitjà, a fora al carrer va haver-hi mostres a favor de l’empresonament del president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, així com de l’alcaldessa de Malgrat, i també van continuar els crits a favor d’Espanya.

En un moment del final del ple, la regidora del PP, Anna Vega, va donar suport a les demandes que feien els concentrats, demanant a l’alcaldessa que es pengés la bandera espanyola al balcó. Segons informa El Malgratenc, la mateixa regidora va encoratjar en diverses ocasions els concentrats fora l’Ajuntament, fent onejar una bandera espanyola des d’una de les finestres de l’Ajuntament poc abans de començar la sessió plenària.

La portaveu del govern municipal, Neus Serra, va contestar que la bandera espanyola no era al balcó “perquè necessitava un manteniment”, i va afegir que de moment onejava la senyera, “que és legal, constitucional i representa a tothom”, i que la bandera espanyola “no es posarà”.

Finalment, l’alcaldessa Carme Ponsa es va veure obligada a suspendre el Ple, segons va afirmar després a través del seu compte de Twitter, “per les contínues interrupcions d’una part del públic assistent”.

La mateixa portaveu del govern de Malgrat i regidora d’Habitatge, Neus Serra, va denunciar a través de les xarxes socials que havia estat agredida per part d’un dels manifestants, que segons afirma va colpejar-la per l’esquena quan sortia del consistori. Serra també ha explicat que els insults van continuar més tard, davant de casa seva, contra ella i la seva família. Uns esdeveniments que Serra qualifica “d’espectacle de violència gratuïta penós”, i que afirma que no li farà renunciar a les seves conviccions.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics