URGENT

Blanes es mobilitza a favor de la llibertat dels Jordis, un mes després de l’empresonament

Compartiu aquesta història
Els concentrats van construir un llaç fet d'espelmes per recordar els líders d'ANC i Òmnium - Ajuntament de Blanes
Els concentrats van construir un llaç fet d’espelmes per recordar els líders d’ANC i Òmnium – Ajuntament de Blanes

Diverses persones van concentrar-se ahir davant de l’Ajuntament de Blanes per donar suport als dos presidents de l’ANC i Òmnium Cultural, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, que ahir feia un mes just que estan empresonats al centre penitenciari de Soto del Real, a la Comunitat de Madrid.

L’ANC de Blanes va convocar una concentració a les 8 del vespre davant del consistori blanenc, afegint-se a la resta de convocatòries que van fer-se arreu del territori català.

Els concentrats van voler demostrar que no s’obliden dels empresonats, i ho van fer dibuixant un llaç groc fet d’espelmes, mentre sonava la música d’El Cant dels Ocells.

A la vegada, també van desplegar una pancarta que reclamava la llibertat dels consellers del Govern català empresonats. La concentració, que va començar amb el cant de l’Estaca de Lluís Llach, va finalitzar amb el cant d’Els Segadors.

Per últim, des de l’’organització de la concentració es va informar que la mobilització prevista per avui divendres ha quedat substituïda per una assembla oberta. També es va donar informació relativa a la mobilització prevista pel 7 de desembre a Brussel·les, cap a on està previst que viatgin diversos autobusos de la zona, sumant-se així a la gran convocatòria que s’ha fet arreu del territori.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics