radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dijous, 09:00-13:00
Inici » El Ple extraordinari on Lupiáñez renunciarà a l’alcaldia se celebrarà a les 9 del matí d’aquest divendres

El Ple extraordinari on Lupiáñez renunciarà a l’alcaldia se celebrarà a les 9 del matí d’aquest divendres

Comarcal Política

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 647 0
La Junta de Portaveus de l'Ajuntament de Blanes, celebrada ahir al vespre - Ajuntament de Blanes

La Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Blanes, celebrada ahir al vespre – Ajuntament de Blanes

La Junta de portaveus de l’Ajuntament de Blanes, amb la representació dels 8 grups polítics municipals, va decidir ahir al vespre l’horari del Ple extraordinari que s’ha de celebrar divendres.

Serà finalment a les 9 del matí, un horari que s’ha escollit per tal de facilitar i adequar-se als horaris i les tasques dels regidors del consistori.

El Ple té com a únic punt de l’ordre del dia la renúncia de l’alcaldia per part del fins ara batlle de Blanes Miquel Lupiáñez, que va anunciar aquest dissabte en roda de premsa que trencava amb el seu expartit, el PSC, i que en conseqüència renunciava a continuar al capdavant del Govern municipal.

Està previst que l’alcalde faci un discurs de comiat, i haurà també un torn de 5 minuts perquè puguin intervenir els portaveus dels 8 grups municipals amb representació a l’Ajuntament. A més, es lliurarà a Miquel Lupiáñez la màxima distinció que atorga l’Ajuntament de Blanes, com és la reproducció de la Font Gòtica.

Un cop s’hagi fet efectiva la renúncia de l’alcalde a les seves funcions, la Llei de Règim Local estableix que el ple de presa de possessió del nou alcalde o alcaldessa se celebri en un termini màxim de 10 dies hàbils, per la qual cosa s’espera que tingui lloc entre el 30 de novembre i l’1 de desembre.

En aquest ple hi haurà dues voltes de votacions. Una primera on s’han de sumar 11 vots per escollir el nou alcalde o alcaldessa, i en el cas que no s’aconsegueixi, a la segona volta ho serà el candidat que proposi la llista més votada, en aquest cas el PSC. De moment, però, el grup municipal no s’ha pronunciat respecte a cap nom.