URGENT

Calella celebra el Dia Mundial de la Diabetis a través de diverses activitats

Compartiu aquesta història
El Far de Calella s'il·lumina avui de color blau, sumant-se així al Dia Mundial de la Diabetis - Ajuntament de Calella
El Far de Calella s’il·lumina avui de color blau, sumant-se així al Dia Mundial de la Diabetis – Ajuntament de Calella

Avui dimarts se celebra el Dia Mundial de la Diabetis, i el Centre d’Atenció Primària de Calella ha estat un dels centres que, al llarg dels darrers dies ho ha anat celebrant.

Avui, coincidint amb el dia mundial de la malaltia, les activitats han començat a les 9 d’aquest matí al mateix CAP de Calella, amb la inauguració de la jornada a càrrec de la doctora Susana Curós, metgessa de família i directora del centre.

A partir d’aquí, i durant tot el dia, el centre d’atenció primària es converteix en un espai on és protagonista la conscienciació sobre la diabetis. La doctora Carme Pascual, metgessa de família del CAP de Calella, presenta un projecte a Facebook que s’ha impulsat des de l’equip referent de diabetis del centre, sota el títol de “Diabetitza’t”.

Ho explicava ahir al programa Palafolls en Xarxa.

Després d’aquesta presentació, la jornada continua amb una conferència a càrrec de la Doctora Ligorria, metgessa especialista en Endocrinologia de l’Hospital de Calella, que se centra en l’afectació de la diabetis en les dones. Carme Pascual, en aquest sentit, explicava a aquesta emissora que aquest any s’han volgut centrar en les dones per la seva doble vinculació amb la malaltia, tant pel paper que tenen com a persones cuidadores de malalts diabètics d’edat avançada com pel risc de patir la malaltia durant el període de gestació.

La jornada continua amb diverses activitats, com l’activitat física de la marxa nòrdica, el dinar programat al Restaurant IES Bisbe Sivilla, i una altra conferència, aquest cop relacionada amb l’activitat física, després de l’àpat. En aquest cas, la xerrada va a càrrec de Serafín Murillo, Diplomat en Nutrició i Alimentació Humana, i que prové de l’Hospital Clínic de Barcelona.

La doctora Pascual explicava ahir també que les activitats al llarg de la setmana continuen demà dimecres i fins divendres, amb diverses propostes de rutes que sortiran des del mateix CAP de Calella.

La jornada del Dia Mundial de la Diabetis que se celebra avui a Calella es tanca a les 6 de la tarda amb un esdeveniment molt especial. Es tracta de la il·luminació del Far del municipi, que es tenyirà de color blau per sumar-se a la unitat de la comunitat internacional de la diabetis contra aquesta malaltia.

Segons dades de l’Organització Mundial de la Salut, la diabetis afecta actualment a més de 347 milions de persones arreu del món. A Catalunya, s’estima que al voltant de 560.000 persones pateixen la malaltia, i cada any es registren entre 250 i 270 nous casos de diabetis mellitus tipus 1 en menors de 30 anys.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics