URGENT

Miquel Lupiáñez trenca amb el PSC i deixa l’alcaldia de Blanes

Compartiu aquesta història
L'alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, a la roda de premsa del passat dissabte - Javier Calvete
L’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, a la roda de premsa del passat dissabte – Javier Calvete

L’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, va anunciar aquest dissabte al matí que estripava el carnet del PSC i que abandonava l’alcaldia del municipi.

Ho va fer després d’haver comunicat la decisió a l’assemblea local del seu grup, que es va reunir divendres al vespre. Lupiáñez, fins ara alcalde de Blanes i militant socialista des de feia més de 20 anys, va anunciar a la roda de premsa de dissabte que es donava de baixa del PSC i que conseqüentment abandonava l’alcaldia del municipi.

Aquesta decisió, explica Lupiáñez, l’ha pres després d’haver-se mostrat molt disgustat per la posició dels socialistes envers la situació política que viu Catalunya, lamentant que el seu ara ja expartit donés suport a l’aplicació de l’article 155, i va dir que la decisió la prenia “per coherència i respecte”.

L’alcalde va explicar també que un dels motius que van fer decantar la balança va ser les càrregues policials que es van viure durant la jornada del referèndum, davant de les quals esperava que el PSC tingués una resposta més contundent, així com també va mostrar la seva indignació pels empresonaments dels consellers del Govern català i els líders de l’ANC i d’Òmnium Cultural. De fet, el fins ara militant socialista ha retret al PSC que no hagi sabut gestionar l’encaix de Catalunya amb Espanya durant els darrers 40 anys, i considera que la formació, en aquest sentit, “ha perdut el nord”.

Lupiáñez va dir que en un principi s’havia plantejat la possibilitat de seguir com a alcalde no adscrit, però que la decisió del partit a nivell de Blanes i de Girona implicava no governar amb un batlle no adscrit, i que per tant va decidir renunciar també a l’alcaldia.

La renúncia a l’alcaldia es farà efectiva el proper divendres 17 de novembre, dia en el qual s’ha convocat un ple extraordinari que servirà perquè Lupiáñez deixi de ser oficialment alcalde Blanes, un càrrec que ocupava des del juny de 2015, després de les últimes eleccions municipals. A partir de llavors, la 1a tinent d’alcalde a l’Ajuntament, Pepa Celaya, passarà a ser alcaldessa accidental, a l’espera que es convoqui un segon ple extraordinari de Presa de Possessió de qui hagi de ser el nou alcalde o alcaldessa de Blanes, tot i que encara no s’ha concretat la data.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics