URGENT

Jornada de vaga general a PLF amb seguiment divers

Compartiu aquesta història
Algunes dependències municipals, com el MiD o Can Batlle, van adherir-se a la vaga d'ahir - Ajuntament de PLF
Algunes dependències municipals, com el MiD o Can Batlle, van adherir-se a la vaga d’ahir – Ajuntament de PLF

La jornada de vaga general d’ahir dimecres 8 de novembre, convocada pel sindicat minoritari Intersindical CSC i amb el suport de l’ANC i Òmnium Cultural, va tenir un seguiment divers a PLF.

Per una banda, els centres escolars van presentar unes aules parcialment buides, així com una part dels professors van adherir-se a la vaga i d’altres no.

En el cas de l’Escola de les Ferreries, el 73% del professorat va adherir-se a la convocatòria de vaga general, i van assistir al centre un total de 74 alumnes, dels més de 500 que acull l’escola.

Per la seva banda, a l’Escola Mas Prats va ser un 32% del professorat el que va decidir sumar-se a la jornada de vaga, i en aquest centre hi van acudir 132 alumnes dels 451 amb què compta.

En el cas de l’Institut de la Font del Ferro, el seguiment va ser també minoritari, amb un 36% del professorat adherit a l’aturada, tot i que només van anar a classe 66 alumnes.

Segons va informar l’Ajuntament de PLF, l’Escola Municipal de Música i Dansa i el Local jove de Can Batlle van sumar-se a la jornada de vaga i no van obrir les seves portes.

Per altra banda, tal com va informar també el consistori, les activitats extraescolars de caire esportiu que es desenvolupaven en espais municipals van realitzar-se amb normalitat.

A les 6 de la tarda, tal com s’havia convocat des de les entitats d’ANC i Òmnium Cultural i els Comitès en Defensa de la República, va haver-hi una concentració davant de l’Ajuntament de PLF en protesta contra els empresonaments dels membres del Govern de la Generalitat i els líders de les entitats sobiranistes d’ANC i Òmnium, així com també en defensa de l’autogovern i en contra de l’article 155.

Aquesta convocatòria va seguir-se arreu del territori, amb concentracions davant dels Ajuntaments de cada municipi, com va passar a llocs propers com Tordera o Blanes, una població on també va haver-hi una concentració a les 12 del migdia.

La jornada de vaga general d’ahir dimecres va tenir com a un dels seus punts més visibles amb els talls a diverses vies de comunicació del territori, com talls a les vies del tren o carreteres, organitzats a través dels Comitès en Defensa de la República.

A Blanes es va dur a terme un tall a la circulació de trens durant mitja hora, i altres participants de la crida dels CDR’s van desplaçar-se cap al nord, per donar suport als talls de carreteres com l’autopista AP-7, que es va mantenir tallada durant tot el dia.

A Tordera, segons va informar l’emissora del municipi, Ràdio Tordera, diversos manifestants van tallar la N-II al seu pas per la població, a la rotonda de Can Bartolí, amb una mobilització que dificultava l’accés a Inditex i també la circulació de trens de la línia del Maresme.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics