URGENT

Malgrat celebra avui un ple extraordinari per rebutjar l’article 155

Compartiu aquesta història
Ple de l'Ajuntament de Malgrat
Ple de l’Ajuntament de Malgrat

L’ajuntament de Malgrat de Mar ha convocat per avui dimecres a les 8 del vespre un ple extraordinari per aprovar la moció per aturar l’aplicació de l’article 155 de la Constitució, i la conseqüent suspensió de l’autonomia de Catalunya.

Malgrat de Mar, igualment com han fet altres consistoris catalans aquests darrers dos dies, ha aprovat la celebració d’un ple que tindrà com a protagonista la moció promoguda per l’Associació Catalana de Municipis i l’Associació de Municipis per la Independència, i que s’ha d’aprovar amb caràcter urgent.

La moció comunica al govern català el suport a “fer efectiu el mandat popular de l’1 d’octubre”, així com denuncia la repressió i vulneració de drets fonamentals de l’Estat espanyol contra la població i institucions catalanes, a la vegada que insta al Govern espanyol i als partits que li donen suport a aturar l’aplicació de l’article 155 de la Constitució.

A Palafolls, el grup d’ERC va presentar dilluns dues instàncies per tal de celebrar un ple extraordinari entre ahir dimarts i avui dimecres, però segons ha explicat a aquesta emissora el líder la formació republicana al municipi, Francesc Alemany, l’equip de govern finalment hauria decidit no convocar cap ple.

Alemany ha explicat que, encara que tenen l’opció de forçar el ple, la possibilitat que s’allargui 15 dies la convocatòria fa que descartin aquesta opció, deguda la urgència de la moció contra el 155.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics