URGENT

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva celebra la Setmana de l’Ictus

Compartiu aquesta història

Tot per l'Ictus (2)Des d’ahir dilluns i fins el proper diumenge 29 d’octubre, Dia Mundial de l’Ictus, la Corporació de Salut del Maresme i la Selva duu a terme diversos actes sobre la malaltia.

L’Hospital de Calella serà el principal espai on es realitzaran els actes de la setmana. Des d’ahir i fins divendres 27, al vestíbul de l’hospital es duu a terme una campanya informativa per tal de fer difusió sobre l’ictus, així com dels recursos de què disposen les persones afectades per la malaltia.

Els actes els organitza l’Hospital de Dia Rehabilitador i l’Espai AMIC, un taller per afectats d’ictus, i que gestiona l’Associació de Voluntaris i Amics de l’Hospital.

El dijous 26 hi ha programada una conferència que porta per títol “Novetats dels últims anys i cap a on segueix la investigació mèdica”, i que presentarà la Doctora Natàlia Pérez de la Ossa, que és neuròloga de la Unitat d’Ictus Aguts i Malalties Cerebrovasculars de l’Hospital Germans Trias i Pujol. La xerrada està oberta a tothom qui hi vulgui assistir, i començarà a dos quarts de 5 de la tarda del dijous a la sala d’actes de l’Hospital de Calella.

Com a cloenda de la Setmana de l’Ictus, diumenge està prevista la primera Caminada Popular “Calella camina per l’Ictus”, i que organitza de la mateixa Corporació de Salut del Maresme i la Selva i l’Associació de Voluntaris i Amics de l’Hospital, en col·laboració amb l’Ajuntament de Calella i entitats com l’Oncolliga i Calella en Marxa.

L’Ictus és una malaltia aguda causada per una alteració de la circulació de la sang al cervell, com a resultat d’un taponament o trencament d’una artèria, i que impedeix que les cèl·lules cerebrals rebin els nutrients suficients i que finalment morin.

Segons dades de l’Organització Mundial de la Salut, l’any 2012 l’ictus va causar la mort de 6,7 milions de persones a tot el món. A Catalunya, l’ictus és el causant de 13.000 ingressos hospitalaris cada any, la qual cosa significa que se’n produeix un cada 40 minuts.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics